Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

U Maloj vijećnici Grada Krka, 07. lipnja 2013. godine, održana je konstiturajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju je sazvala i otvorila Vera Pajalić, predstojnica Ureda državne uprave Primorsko-goranske županije.

Na početku zasjedanja izabrana je Mandatna komisija, kao jedno od radnih tijela Gradskog vijeća u koje su imenovani Barbara Toljanić za predsjednicu te Josip Staničić i Danijel Milohnić za članove. Nakon podnesenog Izvješća verecifirani su mandati sljedećih članova Gradskog vijeća: Marinka Pavlića (PGS-SDP-HSLS), Josipa Staničića (PGS-SDP-HSLS), Serđa Samblića (PGS-SDP-HSLS), Josipa Mrakovčića (PGS-SDP-HSLS), Darinke Brusić (PGS-SDP-HSLS), Mirande Šebelje (PGS-SDP-HSLS), Barbare Toljanić (PGS-SDP-HSLS), Milana Žužića (PGS-SDP-HSLS) umjesto Darija Vasilića kojemu mandat po sili zakona miruje zbog obavljanja gradonačelničke dužnosti, Franje Volarića (HNS-ZS-HSU), Daniela Milohnića (HNS-ZS-HSU), Ive Radošević (HNS-ZS-HSU), Dragana Buterina (HDZ-HSP), Anta Čabraje (HDZ-HSP), Davida Mrakovčića (NL Davida Mrakovčića) i Darka Purića (NL Davida Mrakovčića).
Nakon verifikacije mandata članova Gradskog vijeća predsjedanje sjednicom preuzeo je vijećnik Marinko Pavlić pročitavši tekst svečane prisege kako bi vijećnici naposlijetku prisegnuli.
Nadalje, u Odbor za izbor, imenovanja i razrješenja imenovani su Serđo Samblić za predsjednika te Darinka Brusić i Ante Čabraja za članove.
Za predsjednika Gradskog vijeća Grada Krka potom je izglasan Josip Staničić, a za potpredsjednike Marinko Pavlić i Franjo Volarić.
Po odrađenom Dnevnom redu novoizabranim vijećnicima čiji mandat traje do 2017. godine, obratio se gradonačelnik Darijo Vasilić, čestitavši svima na ostavrenim izbornim rezultatima, ali i primjetivši kako kako je novi saziv znatno osvježen u odnosu na prethodni, i to s čak devetero novih, uglavnom mladih, vijećnika. Svoje kratko izlaganje gradonačelnik je zaključio mišlju kako vjeruje u uspješnu suradnju izvršne i predstavničke vlasti, kao što je to i dosad bilo, izdvojivši naposlijetku nekolicinu tema koje novoizabrane vijećnike očekuju na budućim sjednicama.
Na samome kraju novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Jospi Stanićić preuzeo je presjedanje zahvalivši se pritom na ukazanom mu povjerenju, istićući kako se nada da će svi vijećnici zajednički raditi na dobrobiti i prosperitetu Grada Krka.