Gradska knjižnica Krk dobila svoju Internet stranicu

U sfere virtualnog nedavno je puštena nova Internet stranica Gradske knjižnice Krk (Kvarnerska 23 u gradu Krku) do koje se dolazi odabirom sljedeće adrese: www.gk-krk.hr.

Riječ je o potpuno pretraživom, moderno dizajniranom i jednostavnom, portalu koji svojim korisnicima, bilo oni članovi knjižnice ili ne, omogućava pretraživanje knjižnog fonda na nekoliko načina, i to po nazivu, autoru ili najčitanijem naslovu. Također, odabirom svakog od ponuđenih naslova moguće je otkriti uz njega vezane imressum podatke. Kutak namijenjen članovima, međutim donosi mogućnost prijave (logiranja) te uvid u dosad posuđene knjige. Naime, tabela posudbi dosad broji više od 100.000 unosa što znači da otočani svoje dragocijeno vrijeme vole provesti uz dobru literaturu. Članovi knjižnice za pristup ovoj usluzi svoje će jedinstvene lozinke dobiti u samoj knjižnici te će ih odmah tijekom prve prijave moći testirati. Od ostalih sadržaja koje portal nudi tu su izdvojeni novi i najčitaniji naslovi.
Kako je krčka knjižnica nedavno napravila inventuru svojih knjiga, putem portala dostupna baza podataka i nadalje će se ažurirati, a radi što boljeg snalaženja korisnika svakoj od knjiga uz impressum biti će uskoro pridodana i njezina naslovnica.
Nije na odmet spomenuti kako krčka knjižnica, koja je s radom započela 1990., danas raspolaže s više od 20.000 naslova, okupljajući pritom nešto više od 5.700 članova, kojima se osim usluge posudbe knjiga i korištenja periodike, nudi i besplatan pristup Internetu.