Gradonačelnik nagradio dvoje perspektivnih krčkih sportaša

Zavidna postignuća dvoje perspektivnih krčkih sportaša - Mattea Mrakovčića Wernotha i Lare Nenadić - bili su dobrim razlogom da im na njima čestitaju voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Marinka Margan i gradonačelnik Darijo Vasilić, i to tijekom druženja, 27. prosinca 2018. godine, priređenog u prijemnom uredu.

Naime, mladi krčki karatist Matteo Mrakovčić Wernoth, inače član Karate kluba Krk Croatia, na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske priređenom u Zagrebu (u kategoriji mlađih kadeta) zaslužio je zlato, što mu je osiguralo nastup za nacionalnu selekciju mlađih uzrasnih kategorija u karateu, dok je mlada krčka veslačica Lara Nenadić, ujedno i članica Veslačkog kluba Glagoljaš, na Hrvatskom veslačkom prvenstvu održanom u Zagrebu, a potom i na Finalnom Kupu Hrvatske odigranom u gradu Pagu, osvojila dva srebrna odličja. Ti su rezultati zaslužili jednokratnu novčanu nagradu vrijednu 1.000,00 kn za zasluženo prvo, odnosno nagradu u iznosu od 700,00 kn za osvojeno drugo mjesto.

Dvoje mladih krčkih sportaša na ovo je druženje pristiglo u pratnji roditelja, što se pokazalo idealnim za kratku, ali sadržajnu raspravu o veslačkom i karate sportu, tijekom koje su se okupljeni dotakli mnogih relevantnih tema, zaključivši kako je lijepa budućnost tih zahtjevnih sportova, uz ovako dobre rezultate, i više nego izgledna.