Ekipa popularnog Kerekesh teatra u Krku odigrala novu predstavu Ja, trudnica

Nastavak dramskog programa 65. Ljetnih priredbi, donio je novu komediju Ja, trudnica nastalu u produkciji popularnog Kerekesh teatra, a koja je, 06. srpnja 2021. godine, odigrana pred posve popunjenim auditorijem Scene Zidine, doduše, prilagođenim epidemiološkoj situaciji.

I, kad će djeca; jeste li trudni; radite li uopće na tome; gdje je zapelo..., samo su neka od pitanja koja se ne postavljaju, no, unatoč tome, glavna ih je protagonistkinja predstave slušala svakodnevno. Ova urenebesna komedija s trudovima, čija je režija povjerena Janu Kerekešu, donijela je neobičnu ljubavnu priču koja je započela korištenjem testa za trudnoću, zahuktavala se pogrešnim riječima podrške, no uz velika previranja ipak je dočekala sretan završetak. Upravo zbog onog što je uslijedilo na kraju sve drugo postalo je nevažno, uz napomenu, kako onaj tko tvrdi da trudnoća predstavlja blaženo stanje sigurno nije žena! Ovu trudničku priču, prema tekstu Đine Jakir, dobro raspoloženoj krčkoj publici ispričalu su Ana Begić Tahiri i Jan Kerekeš.

U nastavku kazališnog dijela Ljetnih priredbi, već sutra, 07. srpnja, slijedi nagrađivana predstava za djecu Iglica Kazališta Mala scena, a u ponedjeljak, 12. srpnja, humorna drama Uvijek će nam ostati ljubav kreirana u produkciji Teatra Rugantino.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk, Turistička zajednica Grada Krka i Vinarija Katunar.