Dvije kazališne poslastice Zubić vila i Baka ima dečka?! otočanima priskrbile sadržajan vikend

Dvije kazališne poslastice, najprije predstava za djecu Zubić vila, a potom i hit komedija Baka ima dečka?!, 24. veljače 2024. godine priređene u organizaciji Centra za kulturu Grada Krka, otočnoj su publici osigurale sadržajan vikend.

Ovaj kazališni projekt poznat po geslu Vama glumimo tako je nastavljen zabavnom kazališnom igrom Teatra Naranča, a potom i uspješnicom La La Land teatra.

Nakon što je Emili po prvi put u životu ispao zubić, neobična ju je gošća posjetila za vrijeme sna. Bila je to Zubić vila. O njoj su ispričane mnoge priče, no nitko ju dosad nije vidio. Je li ona onakva kakvom je se najčešće zamišlja i kako je prošao njezin susret sa znatiželjnom djevojčicom, mogla je doznati brojna publika pred kojom je izvedena Zubić vila. Režiju ove predstave potpisuje Irin Šime Rabar, tekst Aleksandra Dimitrijević, dok su simpatične protagoniste utjelovili Irin Šime Rabar i Vlatka Rubil. Kostimografija i scenografija djelo su Valentine Ferlin-Živić, a za scenski pokret pobrinula se Katja Rabar.

 

 

Nakon jutra posvećenog najmlađim poklonicima kazališta, predstava Baka ima dečka?! u večernjem je terminu publici priskrbila više od sat vremena vremena vrhunske satire i necenzurirane zabave. Asim Ugljen i Miro Čabraja već su na probama zaključili kako su kroz ove uloge istražili i vlastite granice. Naime, u ulogama prevaranta Tome i hohštaplera s jedne strane te niza humorno-perverznih gospođa (Ksenije, Mire i Matilde) u zreloj dobi s druge strane, ova je predstava svakog natjerala na preispitivanje - što zapravo tražimo u životu i od života. Namijenjena je, prije svega, bila odrasloj publici, parovima, užoj i široj obitelji, a ponajviše samcima koji i koje se pitaju ima li ljubav više uopće smisla? Kako se voli čak i nakon zrele dobi, u kakvom su odnosu požuda i korist, a u kakvom prevara i fatalnost, pokušali su odgovoriti naši junaci!

Program se u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku nastavlja već 23. ožujka, i to najprije predstavom za djecu Pčelica Maja (3+) Teatra Naranča s početkom u 11.00, a potom i komedijom Udavače Hit teatra u 20.00 sati. Ulaznice po cijeni od 10,00 eura, odnosno 5,00 eura za dječji program mogu se rezervirati telefonom na 051 220 041, odnosno kupiti u Galeriji Decumanus u njezino redovno radno vrijeme ili na blagajni dvorane neposredno pred početak predstave.

 

 

Vama glumimo u ožujku!
 

Subota, 23. ožujka 2024., 11.00 sati

Dvorana osnovne škole, Trg krčkih glagoljaša

Predstava za djecu Pčelica Maja, Teatar Naranča

Tekst: Katja Rabar

Igraju: Vlatka Rubil ili Mathilde Vukosavljević, Irin Šime Rabar ili Majkl Mikolić

Kostimografija: Valentina Ferlin-Živić

Scenografija: Valentina Ferlin-Živić i Vlatka Rubil

Uzrast: 3+

Ulaznica: 10,00 eura

 

Subota, 23. ožujka 2024., 20.00 sati

Dvorana osnovne škole, Trg krčkih glagoljaša

Komedija Udavače, Hit teatar

Tekst: Matko Elezović

Režija: Mario Kovač

Glume: Jan Kerekeš, Matea Elezović Brdar i Erna Rudnički

Kostimografija: Elvira Ulip

Ulaznica: 10,00 eura

 

Vama glumimo u travnju!
 

Subota, 27. travnja 2024., 20.00 sati

Dvorana osnovne škole, Trg krčkih glagoljaša

Cabaret Kad je gusto - samo rijetki, Teatar Puna kuća

Tekst i songovi: Silvija Šesto

Režija i dramaturgija: Svetlana Patafta

Glume: Goran Vinčić Vinča i Svetlana Patafta

Glazba: Lazar Novkov

Ulaznica: 10,00 eura