Duo BelCante zaključio glazbeni program Ljetnih priredbi

U Frankopanskom kaštelu, kao posljednji glazbeni program ovogodišnjih Ljetnih priredbi održan je izvrsno posjećen koncert dua BelCante, inače sopranistice Sandre Bagarić i mezzosopranistice Martine Tomčić, uz klavirsku pratnju Darka Domitrovića. 

Bila je to prilika da se tijekom ugodne ljetne večeri potpunom uživanju prepuste svi ljubitelji opere, operete i mjuzikla, obzirom na jedinstvene interpretacije ponajljepših glazbenih priča - Barcarolle (Hofmanove priče, J. Offenbach); Flowerduet (Lakmé, L. Delibes); Daleko me biser mora (Mala Floramye, I. Tijardović); Mein Herr Marquis (Adele, J. Strauss); Ich lade gern mir Gäste ein (Šišmiš, Johann Strauss); Sequidille (Carmen, G. Bizet); I hate man (Kiss me Kate, C. Porter); Memory (Cats, A. L. Webber); Time to say goodbye (P. Sartori); Nessun dorma (Turandot, G. Puccini); Habanera (Carmen, G. Bizet); O sole mio (E. di Capua); Dalmatino povišcu pritrujena (Lj. Stipišic Delmata); Neka cijeli ovaj svijet (Jalta, Jalta, A. Kabiljo). Da se Krčanima svidio ovako složen program svjedočilo je snažno aplaudiranje. 
Sopranistica Sandra Bagarić diplomirala je 1996. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesorice Ljiljane Molnar Talajić. Nastupala je sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom Hrvatske radio televizije, Zagrebačkim solistima, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, te Simfonijskim orkestrom Mostar. Debitirala je 1994. u Zagrebačkom Gradskom kazalištu Komedija glavnom ulogom u opereti Madam Troubadour, a od 1996. u spomenutoj kazališnoj kući angažirana je kao solistkinja. Koncertno je nastupala u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Sloveniji, Italiji, Njemačkoj, Švedskoj, Danskoj i SAD-u. Članica je HDGU-a. Mezzosopranistica Martina Tomčić rođena je 1975. u Hrvatskoj. Studirala je na Umjetničkom univerzitetu u Grazu, u klasi profesorice Annemarie Zeller. Već za vrijeme studija ostvaruje zapažene koncertne nastupe, a od 1995., prihvaća svoje prvo operno gostovanje u Opernoj kući u Grazu kao Rosalia u Bernsteinovoj West Side Story, Lola u Cavalleria Rusticana P. Mascagnija, Mercedes u Bizetovoj Carmen, te kao Princ Orlofski u uspješnoj produkciji Šišmiš Johanna Straussa. Godine 2000. vraća se u Hrvatsku te na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu ostvaruje niz uspješnih uloga. U periodu od 2003. do 2009., niže uspjehe ulogama Fricke i Kundry u Wagnerovim operama, kao i ulogom Klytaemnestre u Elektri R. Straussa. Darko Domitrović započinje glazbeno školovanje u Muzičkoj školi Vatroslav Lisinski u klasi profesorice Blaženke Zorić. Studij klavira nastavlja na Konzervatoriju P. I. Čajkovski u Moskvi, te na Hochschule für Musik und Darstellende Kunst u Beču. Od 1990. radi kao umjetnički suradnik na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu na Odsjeku za solo pjevanje. Član je HDS-a i GDGU-a. Nastupao je u Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji, Engleskoj, Japanu, Španjolskoj, Finskoj, Rusiji, Poljskoj, SAD-u, Argentini, Chileu, Uruguayu, Sloveniji, Makedoniji i Bosni i Hercegovini.