Draušnik i Bedek predstavili presjek klasične glazbe 19. i 20. stoljeća

U klasično-glazbeni dio programa 60. Ljetnih priredbi, 21. srpnja 2016. godine, na Sceni Zidine uveo je zajednički koncert Martina Draušnika i Krešimira Bedeka koji su simfonijom združenog zvuka violine i gitare virtuozno predstavili presjek klasične glazbe 19. i 20. stoljeća.

Bila je to prilika da se čuju vrhunske izvedbe ponajboljih europskih skladateljskih majstora poput Niccole Paganinija (Sonata br. 1 u a-molu M. S. 112A), Béle Bartóka (Rumunjski narodni plesovi: Joc cul bâtă, Brâul, Pe loc, Buciumeana, Poargă româneasca i Măruntel), Miroslava Miletića (Sonatina), Astora Piazzolle (Soledad i Adiós nonino) ili Pabla de Sarasate (Aragonaise i Habanera iz Fantazije op. 25), a vrijednost ove zanimljive šetnje stilskim razdobljima (i zaista različitim inspiracijama) prepoznalo je i okupljeno mnoštvo, nagradivi naposljetku uigrani duo glasnim aplauzom, te ih izazvavši na bis!
 
 
Martin Draušnik diplomirao je violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Maje Dešpalj-Begović, a školovanje je, kao stipendist Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, nastavio na Hochschule für Musik u Freiburgu, završivši poslijediplomski studij pod mentorstvom Latice Honde-Rosenberg. Daljnje usavršavanje uslijedilo je na Hochschule für Musik und Darstellende Kunst u Stuttgartu, gdje je završio solistički studij u klasi jednog od najpoznatijih svjetskih violinista, Ingolfa Turbana, da bi na koncu svoje obrazovanje proširio i na violu, diplomiravši je, pod vodstvom Aleksandra Miloševa, na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tijekom školovanja osvojio je brojne nagrade i priznanja, a kao član raznih orkestara nastupao je u svim važnijim europskim koncertnim dvoranama, dok se kao solist predstavljao uz Zagrebačku filharmoniju i Ansambl Cantus. Jedan je od osnivača Gudačkog kvarteta Porin, a djeluje i kao stalni član ansambla Zagreb trio. Koncertni je majstor Zagrebačke filharmonije te ansambla I Virtuosi di Paganini. 
Krešimir Bedek diplomirao je gitaru u klasi Darka Petrinjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Poslijediplomski studij završio je u Nizozemskoj u klasi Zorana Dukića, i to na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu. Docent je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Dosad je nastupao u Hrvatskoj, Nizozemskoj, Belgiji, Njemačkoj, Španjolskoj, Portugalu, Izraelu, Estoniji i Rusiji, svirajući solistički, uz orkestre te kao član raznih komornih sastava. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu.