Dani obiteljskog smještaja otoka Krka

Turistička zajednica otoka Krka u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera, turističkim zajednicama otočnih općina i Grada Krka, Strukovnom skupinom obiteljskog smještaja i turizama otoka Krka te Hrvatskom gospodarskom komorom, Županijskom komorom Rijeka, organizira Dane obiteljskog smještaja otoka Krka, i to 09. i 11. svibnja 2013. godine. 

Edukativna radionica Kvarner Family održati će se 09. svibnja u prostoru vrbničkog Općinskog doma (Trg škujica 7) između 17.30 i 20.30 sati. Edukacija, koju će moderirati Nedeljko Pinezić, predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja i turizma Primorsko-goranske županije predviđeno je: informiranje o projektu Kvarner family (Danijela Grlaš i Zdenko Cerović), informiranje o turističkim aktivnostima na području otoka Krka (direktori lokalnih turističkih zajednica), izlaganje o sigurnosti u turizmu (Smiljan Blažević, zamjenik načelnika Policijske postaje Krk ), upoznavanje postupka za kategorizaciju smještaja u domaćinstvu (Sanda Sesar, upravna savjetnica za gospodarstvo Primorsko-goranske županije), upoznavanje s načinom plaćanja poreza na dohodak i obavezom fiskalizacije (predstavnik Porezne uprave Rijeka), upoznavanje s obvezama iznajmljivača sukladno nadležnosti Državnog inspektorata (Anica Jaguštin, viša gospodarska inspektorica), te informiranje o osnivanju subregionalnih strukovnih skupina obiteljskog smještaja i turizama (Nedeljko  Pinezić, predsjednik Zajednice obiteljskog smještaja i turizama Hrvatske gospodarske komore). Sve navedene radionice su besplatne i namijenjene svim pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu. Međutim, sudjelovanje vlasnika objekata koji nose oznaku kvalitete Kvarner Family je obvezno. Svi sudionici na poslijetku će dobiti potvrdu o pohađanju edukacije.
Tijekom Dana otvorenih vrata Kvarner family obiteljskog smještaja otoka Krka, 11. svibnja, pozivaju se svi zainteresirani da između 10.00 i 15.00 sati, posjete odabrana, uspješna domaćinstva s oznakom kvalitete Kvarner Family kako bi u neposrednom kontaktu došli do najvažnijih informacija o mogućnostima unapređenja vlastitog poslovanja. Osim razgleda kuća i okućnica te razgovora s domaćinima, posjetitelji će u svakom domaćinstvu imati prilike razgovarati i s predstavnicima različitih specijaliziranih obrta i tvrtki.
Sve dodatne informacije o prvim po redu Danima obiteljskog smještaja otoka Krka mogu se dobiti u lokalnim turističkim zajednicama.