Čuvari balkanske glazbene baštine u gradu Krku

Zajednički koncert braće Teofilović i Miroslava Tadića održati će se u četvrtak 07. kolovoza 2014. godine u Frankopanskom kaštelu s početkom u 21.30 sati. Svim ljubiteljima etno glazbe ovo je prilika da uživo poslušaju pjesme s njihovog hvaljenog zajedničkog albuma Vidarica. Ulaznice po cijeni od 100,00 kn mogu se kupiti u Galeriji Decumanus (pon. - sub. 10.00 - 12.00 / 20.00 - 23.00) ili rezervirati telefonom na 051 220 041.
 
Braća Teofilović, Ratko i Radiša, izvođači su drevne srpske i balkanske vokalne muzike, a ono što ih čini posebnima njihovi su navjerojatni, posve komplementarni, glasovi. Braća su dosad snimila više od 40 pjesama, od kojih se 15 našlo na njihovom debi albumu Čuvari sna, objavljenom 1998. godine, za kojim su uslijedili Sabazorski vetrovi. Nastupajući na mnogim festivalima i koncertima diljem svijeta, publici priskrbljuju uvid u ovdašnje tradicijske pjesme zapamćene od davnina, ali i one koje su bile zaboravljene ili sačuvane tek u fragmentima. 
 
 
Gitarist, kompozitor, aranžer i pedagog, Miroslav Tadić jedan je od naših najpriznatijih i najproduktivnijih umjetnika na globalnoj sceni. Majstor klasične i električne gitare danas slovi kao jedan od 30 najoriginalnijih gitarista svijeta. Njegova glazba mješavina je različitih stilova poput klasike, jazza, bluesa, rocka, balkanskog folklora, flamenka te tradicijske afričke i indijske muzike. Dosad je snimio više od 30 albuma, a pisao je i muziku za veliki broj eksperimentalnih i kratkometražnih filmova.
Obzirom na spomenuto, zajednički rad braće Teofilović i Miroslava Tadića morao je biti osuđen na uspjeh. Album Vidarica sniman je Los Angelesu pod paskom producenta Scotta Frasera (Kroson Quartet), a na njemu je ova trojka izvela tradicijske pjesme Makedonije, Dalmacije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Kosova. Rezultat je bio i iznad očekivanog - Vidaricu su mnogi proglasili jednim od najboljih tradicijskih albuma ikada snimljenih na ovim prostorima!