Članice Rukotvorina Krk predstavile prigodnu blagdansku izložbu

Pred punim auditorijem Galerije Decumanus, 07. prosinca 2019. godine, otvorena je blagdanska izložba članica Udruge Rukotvorine Krk pod nazivom Najljepše doba u godini na kojoj su svoje radove pored krčkih kreativki, također, predstavile korisnice krčkog Doma za starije osobe Mali Kartec, ali i Preložanka Smiljana Strahija.

Svojevrsni nastavak prošlogodišnjih aktivnosti pretočenih u prigodnu izložbu javnosti je predstavila predsjednica Rukotvorina Krk Zdenka Doma, a koja zajedno s ostalim članicama ovog sve aktivnijeg kreativnog kolektiva potpisuje i atraktivan postav.

Iznimno mi je drago da smo se danas okupili u Galeriji Decumanus, uvodi Doma, kako bismo javnosti predstavile značajan dio onog što smo kreirale tijekom ove godine, a što sigurno ne bi bilo moguće bez podrške koju su nam, pritom, pružili Grad Krk i Centar za kulturu Grada Krka. Iako u Decumanusu nije izloženo sve čime raspolažemo, za ono što jest smatramo da nas zaista kvalitetno prezentira. A izloženo je mnogo zanimljivih radova inspiriranih blagdanskim temama i nastalih različitim tehnikama, od iskorištavanja krčke vune, kao i svih ostalih, na otoku dostupnih, (najčešće) otpadnih materijala, pa sve do obrade keramike, jer u našem se udruženju svatko posvećuje onome što najviše voli i što mu najbolje leži. Kao i prošle godine, nastavlja Doma, sadržaj, a posebice postav izložbe u skladu su s predstojećim blagdanima, a našim kreativnim pothvatima, za koje vjerujem da će vam se svidjeti, podršku su dale i prijateljice, korisnice Doma za starije osobe Mali Kartec, s kojima radimo već pune tri godine i koje su za potrebe ovog postava kreirale mnoge lijepe izloške, uglavnom heklajući, štrikajući ili pak filcajući. Međutim, pored njih s nama je i posebna gošća Preložanka Smiljana Strahija, a koja se pred nepunih godinu dana počela posvećivati filcanju upravo krčke vune. U okviru ovogodišnjeg postava njoj smo, zato, dodijelile kutak kojeg je s iznimnim umijećem pretvorila u pravu bajku, pa čak i više od toga, zaključuje svoje izlaganje Doma, pozivajući, još jednom, na uživanje u motivima inspiriranim božićnim i novogodišnjim vremenom!

Kako je primarni cilj udruženja koje stoji iza ove izložbe koristiti prirodne i otpadne materijale s našeg otoka, u tom smjeru i s tom idejom izrađivan je i značajan dio rukotvorina namijenjenih izlaganju. Drvo, krčka ovčja vuna, keramika, žica i tekstil tek su neki od medija što su ih autorice primijenile kako bi uprizorile zaista najljepše doba u godini.

Postav ove, važno je naglasiti, prodajne izložbe ostaje otvoren sve do petka, 20. prosinca, a javnosti je dostupan svakog dana između 10.00 i 12.00 te 16.00 i 18.00 sati. Međutim, i nakon 22. prosinca izložba se nastavlja, i to dopunjena edukativno-kreativnim, tj. prigodnim radionicama, uz napomenu kako će njihov raspored biti naknadno objavljen.

 

O ostalim blagdanskim događanjima u gradu Krku više doznajte iz video-najava u nastavku!