Četvrta Sajarevska audicija izazvala salve smijeha

Četvrti nastavak legendarne Sarajevske audicije Željka Ninčevića, u kojoj su pored autora publiku do suza uspjeli nasmijati Aleksandar Krstajić, Jovan Ljubenović i Rajko Vuković, održan je 26. srpnja 2015. godine na Sceni Zidine.

Čuvena Sarajevska audicija prvi se put pojavila 1985. godine, i već je tada polučila značajnim interesom publike što znači da ju je, na području bivše države, vidjelo više od milijun ljudi. Jedan od njenih idejnih tvoraca bio je i Željko Ninčić, koji se publici predstavio u liku Davora Stevanovića. Nakon toga, 1990., uslijedila je Nova audicija, gdje se Ninčić pojavljuje u statusu autora, ali iznova i glumca, obzirom da mu je pripao lik Hercegovca Marinka Ćutuka, da bi 1998. godine, kao jedini autor predstavio Najnoviju audiciju: Primi me, zaigravši izbjeglicu iz Bosne - Veselog. Ta je predstava izvedena više od tisuću puta, i to pred ukupno pola milijuna gledatelja.
Četvrta Sarajaveska audicija: Što me nisi primio, svojevrstan je spoj starog i novog. Naime, pored dobro znanih likova i njihovih nezaboravnih dogodovština, ovdje je publika dobila priliku upoznali Crnogorca Vuka Medojevića zvanog Lisica, Asfaltinu Kurajbegović tek izašlu iz zatvora, Radojku Janšeš, Srpkinju iz Babušnice udatu za Slovenca i Džemsudina Šimširpašića sa sarajevske čaršije, koji živi na raskršću ulica Abdulaha Sidrana i Emira Kusturice. Likovi, bilo oni stari ili novi, njihove životne priče i neobične audicije, stalno su prepun auditorij poticale na smijeh što znači da je ova kultna predstava definitivno opravdala sva očekivanja.
Za potrebe hrvatskog dijela turneje, Audicija je prilagođena našoj društveno-političkoj situaciji tako da, prateći duh vremena, završava krajnje ironično, i to pjesmom Da li da ostanem ovdje, a složit ćete se da je upravo fenomen odljeva mladih jedan od problema kojeg je itekako važno apostrofirati.