Četvrta etapa međunarodne biciklističke utrke CRO Race 29. rujna polazi iz grada Krka!

Osmo izdanje ugledne međunarodne biciklističke utrke CRO Race odvijat će se između 26. rujna i 01. listopada 2023. godine, a okupit će 20 biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije. Kroz šest etapa biciklisti će, na trasi dugoj gotovo 1.000 kilometara koja tradicionalno spaja primorje s kontinentom, proći kroz osam županija i Grad Zagreb obuhvaćajući pritom kako već ustaljene, tako i neke posve nove destinacije.

Posebnost ovog, najrecentnijeg izdanja ogleda se u tome što utrka konačno dolazi i na otoke, a otok Krk prva je otočna start destinacija CRO Race-a koja će 29. rujna ugostiti neke od ponajboljih biciklista i biciklističkih ekipa današnjice!

CRO Race ne samo što promovira biciklizam, već isticanjem prirodnih ljepota i kulturne baštine destinacija kojima prolazi, na primjeren način promovira i Hrvatsku, pozicionirajući je kao jednu od najatraktivnijih svjetskih cikloturističkih destinacija. Sudeći prema atmosferi i dojmovima koji su vladali prethodnih sezona, uzbuđenja neće nedostajati, jer sudjelovanje vrhunskih biciklista idealan je recept za dinamičnu utrku i neizvjesnu borbu za pobjedu do same završnice.

 

 

– CRO Race velik je i značajan projekt kako iz sportske, tako i turističke perspektive, jer svu raskoš našeg primorja i kontinenta dovodi na globalnu pozornicu. Uložili smo zaista velike napore kako bi i ovo, osmo izdanje za posjetitelje i gledatelje diljem svijeta, također, bilo uzbudljivo i atraktivno. Imamo tu čast, rekao bih čak i privilegiju, da kroz ovaj jedinstveni projekt promoviramo Hrvatsku u više od 190 zemalja svijeta te tako doprinosimo njezinom profiliranju kao poželjne destinacije čiji sadržaji pridonose održivom, cjelogodišnjem turizmu, kazao je Vladimir Miholjević, direktor tvrtke Top Sports Events koja organizira utrku.

Startovi i ciljevi svih šest etapa utrke dobro su poznate lokacije - općine, gradovi i županije - koje željno iščekuju brojne posjetitelje i natjecatelje! Prva ovogodišnja etapa vozit će se na relaciji od Primoštena do Sinja (185 km), druga će ići od Biograda na Moru do Novalje (119,5 km), treća će spojiti Otočac i Opatiju (133,5 km), četvrta - ujedno najduža i najteža - Krk i Labin (191 km), dok će Crikvenica i Ozalj biti start, odnosno cilj pete etape (188 km), s time da se završna, šesta etapa tradicionalno vozi od Samobora do Zagreba (159 km).

Između samih etapa, odnosno između startnih i ciljnih destinacija, gledatelji mogu očekivati dinamične i na pojedinim dijelovima tehnički zahtjevne dionice, ali i napete sprintove u borbi za bonifikacijske sekunde. Utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija, a izravan prijenos bit će emitiran i na sportskom kanalu Eurosport, dok će se televizijski signal emitirati na šest kontinenata, u čak 190 zemalja.


Mapa 4. etape: Krk - Labin

Servisne informacije o prometu

– Širenje outdoor aktivnosti i ponude aktivnog odmora postalo je svojevrsnim prioritetom na našem otoku, pa uloga otoka i grada Krka kao domaćina četvrte etape međunarodne biciklističke utrke CRO Race predstavlja savršen nastavak tih stremljenja, a ujedno je i izvrsna prilika za promociju, istakla je Ivana Kovačić, direktorica Turističke zajednice Grada Krka.

– Poštovani gosti i sudionici utrke CRO Race, zaista mi je drago što će, premijerno, i grad Krk biti jedan od domaćina ove ugledne biciklističke manifestacije međunarodnog saziva, tim više što ona po prvi put dolazi i na otoke. Krk je inače poznat kao grad povijesti i kulture, koji se, s obzirom na svoju višetisućljetnu povijest, može pohvaliti brojnim kulturnim znamenitostima, bogatom tradicijom u svakom smislu, ali i prekrasnim prirodnim ambijentima koji su sigurno pridonijeli tome da posljednjih godina postane sve vidljiviji na biciklističkoj karti Hrvatske. Prema tome, svim sudionicima četvrte, tzv. kraljevske, etape želim da osim u sportskim uspjesima, istinski uživaju i u svim ljepotama našeg grada i otoka, rekao je Darijo Vasiljić, gradonačelnik Grada Krka.

Kao partneri projekta, uz Turističku zajednicu Grada Krka, utrci CRO Race pridružili su se Turistička zajednica Općine Malinska-Dubašnica, Turistička zajednica Općine Dobrinj, Turistička zajednica Općine Omišalj, Turistička zajednica Općine Punat, Turistička zajednica Općine Baška, Turistička zajednica Općine Vrbnik i Turistička zajednica otoka Krka, uz podršku Turističke zajednice Kvarnera.

Više informacija i detalje o CRO Race utrci doznajte: OVDJE!