Budite i vi dijelom promotivne akcije Tjedan odmora vrijedan!

Sektor za turizam Hrvatske gospodarske komore posebnim letkom gospodarske subjekte poziva da se, u razdoblju od 10. do 19. travnja ove godine, nižim cijenama uključe u predsezonski projekt Tjedan odmora vrijedan, a sve s ciljem poticanja putovanja domaćih turista po Hrvatskoj.

Tjedan odmora vrijedan predstavlja projekt Ministarstva turizma Republike Hrvatske i Hrvatske turističke zajednice, u koji se putem Sektora za turizam uključila i Hrvatska gospodarska komora, a čija je namjera da se domaćim turistima, u tom tjednu, ponude 50% niže cijene turističkih usluga. Prema tome, letkom se turistički djelatnici pozivaju da postanu dio nove promotivne akcije hrvatskog turizma te da se time produži trajanje predsezone, pa tako i ostvare rekordni turistički rezultati.

Planirano je da u ovoj akciji sudjeluju pružatelji brojnih turističkih usluga, od ponuditelja smještaja ili ugostitelja, pa sve do prijevoznika ili nautičara, navodi se u letku, uz poruku da će svoju turističku uslugu moći prijaviti putem posebno kreirane internetske stranice: tjedanodmoravrijedan.hr, i to već od 17. veljače ove godine.

U ponudu turističkih usluga, uz smještaj, hranu i piće, prijevoz i nautiku, s nižim cijenama mogu ući i pristupi za kulturne atrakcije, ponude aktivnog odmora, wellness, izleti, posjeti prirodnim atrakcijama, paket aranžmani, ruralni turizam i sva druga turistička ponuda.

Nadalje, najavljeno je kako će Hrvatska turistička zajednica tijekom ožujka provesti veliku nacionalnu promotivnu kampanju kojom će pozvati hrvatske građane da krenu na put po Hrvatskoj i iskoriste pogodnosti koje će im ponuditi Tjedan odmora vrijedan. Tim se projektom, nakon višegodišnjeg izostanka sličnih kampanja, domaći turisti iznova potiču na putovanja po Hrvatskoj. Podsjetimo kako se hrvatsko tržište u našem ukupnim turističkim prometu nalazi među prva četiri, iza najbrojnijih Nijemaca, a potom Slovenaca i Austrijanaca.

 

02-tjedan-odmora-vrijedan.jpg