Braća Teofilović i Miroslav Tadić oduševili jedinstvenim izvedbama

Nakon nastupa dvaju postava Ansambla Lado, etno priča 58. Ljetnih priredbi, 07. kolovoza 2014. godine, nastavljena je izvrsnim zajedničkim koncertom braće Teofilović i Miroslava Tadića, koji su i ovom prigodom dokazali kako im je epitet čuvara balkanske glazbene baštine dodijeljen posve zasluženo.

Obzirom na reakciju, krčki auditorij ostao je oduševljen suradnjom troje virtuoza koja je 2012. godine rezultirala objavljivanjem hvaljene Vidarice, albuma snimljenog u Los Angelesu pod paskom producenta Scotta Frasera (Kroson Quartet), na kojem su okupljene tradicijske pjesme Makedonije, Dalmacije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Kosova. Savršeno precizni, produhovljeni i nježni vokali braće Teofilović, čiji način pjevanja potječe od bizantskog, staroslavenskog, grčkog i pravoslavnog nasljeđa, udruženi s Tadićevim asketskim, suptilnim i mističnim pasažima publici okupljenoj u drevnom Frankopanskom kaštelu u cijelosti su dočarali, na Vidarici uhvaćen, jedan posve novi glazbeni univerzum za koji su rijetki znali da uopće postoji.
Braća Teofilović, Ratko i Radiša, izvođači su drevne srpske i balkanske vokalne muzike, a ono što ih čini posebnima njihovi su navjerojatni, posve komplementarni, vokali. Braća su dosad snimila više od 40 pjesama, od kojih se 15 našlo na njihovom debi albumu Čuvari sna, objavljenom 1998. godine, za kojim su uslijedili Sabazorski vetrovi i Live in Belgrade. Nastupajući na mnogim festivalima i koncertima diljem svijeta, publici priskrbljuju uvid u ovdašnje tradicijske pjesme zapamćene od davnina, ali i one koje su bile zaboravljene ili sačuvane tek u fragmentima. 
Gitarist, kompozitor, aranžer i pedagog, Miroslav Tadić jedan je od naših najpriznatijih i najproduktivnijih umjetnika na globalnoj sceni. Majstor klasične i električne gitare danas slovi kao jedan od 30 najoriginalnijih gitarista svijeta. Njegova glazba mješavina je različitih stilova poput klasike, jazza, bluesa, rocka, balkanskog folklora, flamenka te tradicijske afričke i indijske muzike. Dosad je snimio više od 30 albuma, a pisao je i muziku za veliki broj eksperimentalnih i kratkometražnih filmova.