Badnje jutro u znaku prigodnih glazbenih i izložbenih sadržaja

I ove godine, u Galeriji Decumanus, 24. prosinca, s početkom u 10.30 sati, Centar za kulturu Grada Krka priređuje peto izdanje blagdanskog programa sačinjenog od izložbenih i glazbenih sadržaja - prigodno nazvanog Badnje jutro u Krku.

Sve željne dobre glazbe i pravog blagdanskog raspoloženja, s početkom u 10.30 sati, očekuje nastup Andrine Frlete, uz neizostavnu zakusku s bakalarom i vinom, ali i prodajnu blagdansku izložbu članica Udruge Rukotvorine Krk, vrijednog kolektiva posvećenog izradi jedinstvenih svenira.

Podsjetimo, izložba pod nazivom Najljepše doba u godini na kojoj svoje kreativne uratke izlažu Zdenka Doma, Jasminka Gršković, Đurđica Hodanić, Meri Lukarić, Andrijana Rušin i Dajana Grgantov, a kojima su se pridružile i članice Udruge keramičara Vali iz Kostrene, predstavlja i više nego idealnu prigodu da svi oni koji još uvijek nisu odabrali božićne poklone, to učine upravo u Galeriji Decumanus, obzirom na iznimnu ponudu prigodnih, blagdanima inspiriranih, rukotvorina. U njihovoj izradi, baziranoj na reciklažama onih materijala kojih su se mnogi spremni odreći, a iz kojih krčke kreativke, i to vrlo spretno, uspijevaju izvući sve skrivene potencijale, najčešće su korišteni drvo, loza, suho cvijeće, mahovina, češeri, ili pak krčka vuna. A pored takvih zaista posebnih kreacija, izloženi su i predmeti oblikovani od keramike, žice, tekstila i perivog papira, a sve u namjeri dočaravanja najljepšeg doba u godini koje nam, prije svega, dopušta sanjati i vjerovati u dobro!