Ani Pasarić dodijeljena nagrada za uspješan odgojno-obrazovni rad

U povodu Svjetskog dana učitelja, 05. listopada 2017. godine, Primorsko-goranska županija u prostoru riječkog Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja uprupriličila je tradicionalnu svečanost tijekom koje su proglašeni najuspješniji odgojno-obrazovni djelatnici i ustanove.
Za titulu najuspješnijeg djelatnika u prosvjeti ove je godine konkuriralo 17 kandidata, s time da ih je nagrađeno šest, dok je za titulu najuspješnije ustanove bilo izdvojeno njih devet, a nagrađene su tri. Biranje najuspješnijih djelatnika i ustanova, kao i dosad, odradilo je Županijsko povjerenstvo za dodjelu Županijske nagrade povodom Svjetskog dana učitelja, vodeći se, za svaku od kategorija, posebno definiranom listom kriterija.
Među odgojno-obrazovnim djelatnicima ovogodišnji su laureati: Kristina Weiner iz Dječjeg vrtića Vladimir Nazor (Kastav), Ina Randić-Đorđević iz Osnovne škole Kostrena (Kostrena), Irena Žagar-Božićević iz Osnovne škole Eugen Kumičić (Rijeka), Ana Pasarić iz Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir (Krk), Marina Pavlić iz Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka te Dina Dežmar iz Centra za odgoj i obrazovanje (Rijeka). Pored kandidiranih odgojno-obrazovnih ustanova županijske su nagrade dobili Dječji vrtić Zlatna ribica (Kostrena), Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića (Vrbovsko) i Učenički dom Podmurvice (Rijeka).
Nagrade, vrijedne 3.000,00 kn (za odgojno-obrazovne djelatnike), odnosno 4.000,00 kn (za ustanove), dobitnicima su uručili zamjenik primorsko-goranskog župana Petar Mamula i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije Edita Stilin, a čestitajući laureatima zamjenik župana istaknuo je kako Županija značajna sredstva ulaže upravo u školstvo, i to posebice na područjima od posebne skrbi poput otoka i Gorskog kotara, jer treba imati na umu da je mladost naša budućnost te da na prvom mjestu, među brojnim zadacima, treba biti podizanje i odgajanje ljudi doraslih izazovima budućnosti!