Ana Kirinčić i Kristijan Žužić viceprvaci Hrvatske u krosu

Posljednje ovogodišnje atletsko državno prvenstvo, priređeno 09. studenog 2013. godine u Zadru, donijelo je novi značajan uspjeh Atletskom klubu Krk. Mladi atletičari osvojili su svoje deveto i deseto odličje uzevši u obzir ovogodišnja državna prvenstva, a medaljama su se okitili Ana Turčić u konkurenciji limačica i Kristijan Žužić u konkurenciji mlađih kadeta. 

O kolikom se uspjehu radi govori činjenica da je krčki klub na ovom prvenstvu najuspješniji klub među svim jadranskim županijama. Više medalja osvojilo je samo nekoliko klubova iz unutrašnjosti Hrvatske.
Pogledajmo redom kako su tekli nastupi naših atletičara. Najprije su nastupile limačice u utrci na 600 m, i to Ana Turčić i Clarissa Topolčić. Iako su slabije startale ostavši na repu skupine, nakon stotinjak metara Ana je krenula prema naprijed preuzevši vodstvo, ali u posljednjim metrima nije ga uspjela zadržati. Svejedno, ovo je njezina prva medalja s državnih prvenstava i dosad najsjajnija koju je krčki klub osvojio u individualnom krosu. Clarissa je završila na vrlo dobrom devetom mjestu.
U utrci mlađih kadeta na 1.000 m nastupio je Kristijan Žužić. Kristijan je u izvrsnom završnom sprintu stigao do srebra, i to s odličnim vremenom. To je njegova druga državna medalja ove godine, čime je potvrdio da se od njega i ubuduće mogu očekivati odlični rezultati na srednjoj i dugoj pruzi.
Mlađe kadetkinje trčale su na 800 m u najbrojnijoj utrci dana. Najuspješnija je bila Marija Kirinčić zauzevši deveto mjesto, dok je Andrea Orlić na cilj stigla trinaesta, a Eva Marija Jurešić dvadeset i treća. 
U utrci kadeta na 1.500 m svoj je premijerni nastup na državnim prvenstvima imao Emanuel Ljutić, a uz njega je nastupio i Luka Kosić. Luka je utrku završio na šesnaestom, a Emanuel na osamnaestom mjestu.
Kao posljednja predstavnica krčkog kluba na stazu je izašla Petra Ljutić u utrci kadetkinja na 1.000 m. Petra je izvrsno je krenula, držala se vodeće skupine, zatim u drugoj trećini utrke popustila, da bi se ponovo izvrsnim finišem podigla do sedmog mjesta.
Naposlijetku možemo zaključiti kako su mladi krčki atletičari ove godine državne medalje osvajali na dvoranskim i otvorenim prvenstvima, u višeboju i u krosu. Osvojene su medalje u trčanju, preponskom trčanju, bacanjima, skokovima i višeboju. Ujedno, državne medalje ove je godine osvojilo čak petero krčkih atletičara. Pored devet pojedinačnih, zaslužen je i pehar za ekipno drugo mjesto na prvenstvu Hrvatske u ekipnom krosu. Ovakvi rezultati kulminacija su dosadašnjeg rada Atletskog kluba Krk.