Amira Medunjanin kao vrhunac ovogodišnje koncertne sezone

Kao dio programa 59. Ljetnih priredbi, 29. srpnja 2015. godine, na Sceni Zidine, pred punim gledalištem, uz gitarsku pratnju Anta Gela, kao vrhunac ovogodišnje koncertne sezone priređeno je predstavljanje Amire Medunjanin, vrsne interpretatorice tradicionalnih bosanskih pjesama - sevdalinki, ali i drugih balada s balkanskih prostora.

Stade se cvijeće rosom kititi, Ah što ćemo ljubav kriti, Prošeta se Jovka Kumanovka, Snijeg pade na behar na voće, Zapjevala šojka ptica, Ima dana kada ne znam šta da radim, Čula jesam da se dragi ženi i Ajde Jano, samo su neke od prelijepih glazbenih numera što ih je krčka publika, obzirom na zaista jedinstvenu interpretaciju i podarenu gotovo magičnu energiju, tijekom dvoiposatne svirke pratila s potpunim oduševljenjem, što je naposlijetku zaključeno glasnim odobravanjem i dugim aplaudiranjem! 
Amira Medunjanin rođena je Sarajevu, a njezina opčinjenost ljepotom usmene tradicije navela ju je da se posveti stvaranju specifičnog umjetničkog izričaja koji nije sastavni dio glazbenih trendova ili kompromisa kako bi se uklopio u postojeće glazbene kalupe. Kroz rad s profesionalnim glazbenicima i sudjelujući na mnogobrojnim koncertima, balkansku tradicijsku glazbu uspješno predstavlja na globalnoj world music sceni. Od samih početaka svoje karijere traži odgovarajući pristup tumačenju i predstavljanju glazbene tradicije jugoistočne Europe, garantirajući uvijek neobičan organski spoj naslijeđenog i suvremenog.
Novinar Garth Cartwright Amiru je nazvao bosanskom Billie Holiday, imajući na umu način kojim se poigrava sevdahom, pronalazeći novi kontekst i formu u tradiciji staroj stotinama godina. Nakon što je 2003. gostovala na albumu A Secret Gate, Mostar Sevdah Reuniona, 2005. u izdanju Snail Recordsa snima svoj debitantski album Rosa, koji je diljem Europe naišao isključivo na odobravanja. Nakon hvaljenih albuma Live, Zumra, Amulette, njezin posljedni studijski uradak Silk and Stone, što ga je producirao i aranžirao nagrađivani jazz pijanist Bojan Zulfikarpašić, prošle je godine objavljen u izdanju Aquarius Recordsa, podijelivši sudbinu prethodnika.