Advent u bojama, prigodna izložba Zajednice talijana Krk

U Galeriji Decumanus pred okupljenim velikim brojem Krčana otvorena je prigodna izložba Zajednice Talijana Krk - Advent u bojama - na kojoj su svoje zanimljive rukotvorine prezentirali članovi triju radionica okupljenih pod likovnom sekcijom Milo Seršić. 

Svoju keramiku, ali i radove u découpageu i batiku tako su predstavili Silvana Pavačić, Ana Morich, Elda Morich, Silvana Giurcich, Marija Fiorentin, Marina Mrakovčić, Andrijana Rušin, Marina Žanić Rimbaldo, Lili Ana Didović, Božica Žic, Mirela Žic, Tamara Mrakovčić i David Mrakovčić. 
Izložbu je uz predsjednicu krčke Zajednice Talijana Slivanu Pavačić otvorio gradonačelnik Darijo Vasilić, no samom je činu prethodio sopelaški nastup braće Polonijo iz Kornića. Gradonačelnik Vasilić na početku je istakao zadovoljstvo zbog velikog broja okupljenih poklonika likovnosti, s time da povod predstavljaju radovi kojima nas, ne po prvi puta, uveseljava Zajednica Talijana Krk. Po izloženim rukotvorinama očito je kako su članovi i članice ovog udruženja bili itekako aktivni, jer im je za rukom pošlo razveseliti okupljene zaista zavidnom količinom prigodnih radova koji se savršeno uklapaju u ovo predblagdansko vrijeme, zaključuje Vasilić. Povod i koncept izložbe detaljnije je predstavila Silvana Pavačić, istakavši na početku kako danas u gradskoj Galeriji Decumanus, i to u adventsko vrijeme, imamo prilike predstaviti radove u keramici, tehnici batika, ali i découpagea - koja se odnedavno istražuje u tek oformljenoj radionici. Zaistan nam je čast, nastavlja Pavačić, što upravo ova izložba, simboličkog naziva Advent u bojama, predstavlja uvod u božićna i novogodišnja događanja. Ovom prilikom pažnju ponajviše treba usmjeriti na vrijedne članove likovne sekcije Milo Seršić koji s puno ljubavi i truda rade da bi postigli rezultate kakvima danas možete svjedočiti. Nakon četire godine zalaganja trudimo se da naše udruženje, putem ovdje predstavljenih sekcija, upotpuni gradska događanja. Veliko hvala, ističe Pavačić, ovom prigodom valja uputiti i neumornoj profesorici Luciani Hlupar Trinajstić, voditeljici i idejnoj začetnici ove likovne sekcije, koja je svoje pedagoško iskustvo brusila u školama Rijeke i okolice, ali i Božici Žic voditeljici radionice découpagea koja je u samo nekoliko mjeseci polaznicima iste uspjela prenijeti ljubav prema toj zanimljivoj tehnici. Kao predsjednica Zajednice Talijana Krk, zaključuje Pavačić, dajem obećanje kako ćemo i nadalje njegovati likovni izričaj, tako da bismo se i ubuduće imali prilike susretati na nekoj od naših izložbi. 
Izložba ostaje otvorena do 21. prosinca, a postav je moguće razgledati svakim radnim danom od 10.00 do 12.00, te od 17.00 do 19.00, kao i subotom od 10.00 do 12.00 sati.