67. Ljetne priredbe: Koncert Edina Karamazova, gitara/lutnja

Nakon koncerata Acoustic Projecta i Darije Auguštan te Marka Tolje, glazbena priča 67. Ljetnih priredbi nastavlja se koncertom proslavljenog gitarista i lutnjista Edina Karamazova koji će se u četvrtak, 13. srpnja 2023. godine, s početkom u 21.30 sati, održati u slikovitom atriju franjevačkog samostana (Trg krčkig glagoljaša). Ulaz je slobodan!

Ovom prigodom Karamazov će izvesti recital pod nazivom Confronting Silence koji će slušatelje povesti na glazbeno putovanje stilovima od baroka do skladbi suvremenih skladatelja, pritom uzimajući u obzir njemačko (Johann Sebastian Bach), ali i španjolsko (Fernando Sor), paragvajsko (Agustín Barrios) te kubansko (Leo Brouwer) glazbeno nasljeđe.

Ovogodišnjim glazbenim programom Ljetnih priredbi obuhvaćeno je osam koncerata koji će glazbom u sadašnjosti na najljepši mogući način ispričati trenutke naše prošlosti, bilo da se radi o konkretnim povijesnim trenucima ili iskustvima koje svatko od nas proživi tijekom života. Prema tome, trenuci naše prošlosti predstavljat će se glazbom iz različitih perioda, drugim riječima glazbom različitih stilova u rasponu od inovativnih slogova renesanse i baroka pa sve do suvremenih izričaja, s naglaskom na uvažavanje specifičnih, domaćih i inozemnih, etno tradicija.

Edin Karamazov etablirani je gitarist i lutnjist čiji popis suradnji sadrži mnoga poznata imena, poput Hilliard Ensemblea, Hesperiona XX, s time da je vjerojatno najzapaženija ona sa Stingom, i to na hvaljenom albumu Songs from The Labyrinth, Music by John Dowland. Zagovornik novog, rijetkog i neobičnog, Karamazov slijedi jedinstvenu umjetničku viziju, sjedinjujući duh odvažnog istraživanja s namjerom neprstanog širenja granica tehnike sviranja i repertoara za gitaru i lutnju.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.