65. Ljetne priredbe: Ljubav oko svijeta, predstavljanje dokumentarnog filma i knjige Davora i Anđele Rostuhar

Kao jedini filmsko-književni program 65. Ljetnih priredbi, predstavljanje dokumentarnog filma i knjige Ljubav oko svijeta (Love Around the World) Davora i Anđele Rostuhar, održat će se u utorak, 13. srpnja 2021. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.30 sati. Cijena ulaznice iznosi 30,00 kn.

Od dubokih amazonskih šuma i zabačenih sela na Himalaji, preko malih pacifičkih zemalja i afričkih slamova, sve do najvećih svjetskih metropola, zapanjujući dokumentarac Ljubav oko svijeta (Love Around the World) donosi 33 različite priče o ljubavi i braku, izazovima i borbama, usponima i padovima, stvarajući jedinstvenu ljubavnu priču koja nas uvijek iznova podsjeća kako ljubav ne može biti jednostavna, ali kako je, istovremeno, tek nekoliko stvari na Zemlji jednostavno poput ljubavi! Film je, dakle, nastao iz jedinstvenog putopisnog projekta Davora Rostuhara i njegove supruge Anđele, čiji je cilj bio da istraže ljubav i intimne veze u različitim društvima i kulturama. Tako su u filmu, ali i istoimenoj knjizi, stvorili bogati mozaik ljudskih iskustava koja slave različitosti, a promiču prihvaćanje i toleranciju. Dodajmo kako je knjiga Ljubav oko svijeta među najprodavanijim knjiga u Hrvatskoj ove godine, dok je film svoju svjetsku premijeru doživio pred milijunskim auditorijem na poznatom francusko-njemačkom televizijskom kanalu ARTE. Također, na ovogodišnjem ZagrebDoxu film je zaslužio nagradu publike.

Davor Rostuhar rođen je u Zagrebu 1982., gdje od 2001. radi kao pisac, novinar i fotograf, a 2008. godine dobiva status samostalnog umjetnika pri Hrvatskoj zajednici samostalnih umjetnika. Radio je kao suradnik za brojne časopise, poput National Geographic Hrvatska, Meridijani i Geo, a od 2013. više je fokusiran na vlastite višegodišnje projekte unutar Kluba za ekspedicionizam i kulturu, čiji je suosnivač i predsjednik. Autor je brojnih izložbi, osam knjiga i dva dokumentarna filma: Polarni san (2018.) i Ljubav oko svijeta (2020.).

Anđela Rostuhar rođena je u Zagrebu 1985. gdje završava studij Ekonomije poduzetništva na Sveučilištu Vern. Nakon deset godina rada u turističkom sektoru, 2015. godine zapošljava se u Klubu za ekspedicionizam i kuturu, gdje se bavi organizacijom kulturnih događanja i marketingom. Izvršna je producentica dokumentarnog filma Polarni san (2018.) i koautorica filma Ljubav oko svijeta (2020.).

S obzirom na trenutne epidemiološke prilike, organizatori mole da se ulaznice kupuju na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, J. J. Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata, a sve kako bi se izbjeglo stvaranje gužvi na blagajni (tj. ulazu) Scene Zidine. U suprotnom, ulaznice se, ali samo iznimno, mogu rezervirati telefonom na 051 220 041. Također, potrebno je voditi računa o tome kako će broj ulaznica biti ograničen s obzirom na smanjeni broj mjesta, radi provođenja epidemioloških mjera. Na ulazu u gledalište svi posjetitelji moraju predočiti COVID potvrdu, odnosno potvrdu o cijepljenju ili preboljenju bolesti COVID-19.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk, Turistička zajednica Grada Krka i Vinarija Katunar.

 

Ljubav oko svijeta (Love Around the World), Hrvatska, 2020./2021., 75’

 

Režija: Anđela Rostuhar i Davor Rostuhar

Scenarij: Anđela Rostuhar i Davor Rostuhar

Suradnica na scenariju: Jasna Žmak

Kamera: Davor Rostuhar

Montaža: Ivan Živalj

Asistent montaže: Marin Nekić

Producenti: Anđela Rostuhar, Davor Rostuhar, Miodrag Sila, Nebojša Taraba i Andreas Martin

Produkcija: Klub za ekspedicionizam i kulturu - KEK, Drugi Plan, Autentic (Njemačka)