62. Ljetne priredbe: Satirička komedija Za umrijet od smijeha, Kazalište Planet art i Teatar Rugatino

Nastavak dramskog programa 62. Ljetnih priredbi, u ponedjeljak, 13. kolovoza 2018. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša) s početkom u 21.30 sati, donosi nagrađivanu satiričku komediju Za umrijet od smijeha, nastalu u (ko)produkciji Kazališta Planet art i Teatra Rugatino.

Dramski tekst Laughing Wild (Za umrijet od smijeha) poznatog američkog dramskog pisca i glumca Christophera Duranga nastao je 1987., a kao ishodište poslužio mu je vlastiti stand up nastup prerađen u dramu koja ironično i kritički progovara o američkom društvu kasnih osamdestih godina prošloga stoljeća. U hrvatskom uprizorenju što ga je režirao Mario Kovač, a adaptirao Marko Torjanac, radnja je prenesena u Hrvatsku, a sadržaji američkog društva, politike i kulture osamdesetih zamijenjeni su prepoznatljivim hrvatskim inačicama i kontekstom koji kritički progovaraju o Hrvatskoj danas. Ova predstava također ima i originalno žanrovsko određenje koje možemo nazvati ZF-om, iliti satiričkom fantazijom koja uz mnogo humora postavlja krajnje ozbiljna pitanja o našoj stvarnost iz zamišljene budućnosti. Glavni junaci predstave - On i Ona, u interperetaciji Gordane Gadžić i Marka Torjanca, na putovanju u budućnost tragaju za odgovorima na pitanja iz sadašnjosti: moramo li poludjeti kako bismo ostali normalni; smijemo li biti autentični; jesmo li za takvo što dovoljno hrabri ili se pak moramo skrivati u snovima; jesu li snovi sigurno utočište; jesu li to uopće naši snovi ili točnije - čije snove sanjamo, trebamo li na njih pristajati, i da li je krajnje vrijeme za prelazak na višu razinu?!

Ulaznice za satiričku komediju Za umrijet od smijeha po cijeni od 70,00 kn mogu se kupiti u Galeriji Decumanus (svakim danom osim nedjelje, između 10.00 i 12.00 te 19.00 i 22.00 sata) ili rezervirati telefonom na 051 220 041, odnosno mailom na kultura@gradkrk.net. Program 62. Ljetnih priredbi organizira Centar za kulturu Grada Krka.