24. Kamp mladih informatičara i 3. Juniorska hrvatska informatička olimpijada

I ove je ljetne praznike stotinjak mladih, a i onih nešto starijih informatičara započelo radno, okupivši se u gradu Krku na 24. po redu Kampu mladih informatičara, inače tradicionalnoj ljetnoj školi informatike Hrvatskog saveza informatičara (HSIN).

Program Kampa odvijao se od 26. lipnja do 06. srpnja 2014. godine u prostoru Osnovne škole Fran Krsto Frankopan, gdje su svoja znanja usavršavali daroviti učenici osnovnih i srednjih škola, članovi udruga i klubova HSIN-a te zainteresirani učenici s otoka Krka, a pridružilo im se i dvadesetak nastavnika željnih dodatnog informatičkog usavršavanja. Za sve okupljene organizirano je 16 radionica (Logo, Basic, Visual Basic, Pascal, Python, C, C++/STL, Internet, HTML/PHP, Algoritmi – početni i napredni, C#.Net, Java, Linux i osnove robotike) koje su vodili stručni suradnici HSIN-a, uspješni mladi informatičari i nosioci olimpijskih informatičkih medalja te članovi Kluba informatičara otoka Krka.
Jedan od osnovnih ciljeva ovog programa stjecanje je znanja i vještina iz različitih područja informatike (s posebnim naglaskom na programiranje) radi što bolje osposobljenosti mladih informatičara za školska, županijska, državna i međunarodna natjecanja.
U vrijeme trajanja Kampa, 29. lipnja, održana je i 3. Juniorska hrvatska informatička olimpijada na kojoj je sudjelovalo 14 najboljih juniora s nacionalnih natjecanja u ovoj školskoj godini, koji su se okušali u rješavanju problemskih zadataka na algoritamskoj osnovi, čija su rješenja kodirali u programskim jezicima Pascal, C i C++. Teške, ali primjerene zadateke, osigurali su im stručni suradnici HSIN-a, ujedno i bivši natjecatelji.
Završna svečanost ovogodišnjeg Kampa, tijekom koje su svim učenicima uručena priznanja, a najuspješnijima pohvalnice za pokazana znanja i zalaganje, održana je 05. srpnja u prostoru krčke osnovne škole. Tom su prigodom uručene i medalje najuspješnijim sudionicima 3. Juniorske hrvatske informatičke olimpijade, a predstavljen je i tim koji će zastupati Hrvatsku krajem srpnja na 26. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi koja se ove godine organizira na Tajvanu. 
Ovogodišnji Kamp HSIN je organizirao u suradnji s Klubom informatičara otoka Krka i krčkom osnovnom školom, dok su pokroviteljstvo pružili Hrvatska zajednica tehničke kulture, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Grad Krk i Primorsko-goranske županija. Organizaciju 3. Juniorske hrvatske informatičke olimpijade također potpisuje HSIN uz pokroviteljstvo Hrvatske zajednice tehničke kulture i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.