13. Dan turizma Grada Krka: Tradicionalno okupljanje svih dionika destinacije

Na kraju još jedne uspješne sezone, u organizaciji Turističke zajednice Grada Krka, 13. po redu okupljanje svih relevantnih dionika destinacije poznato kao Dan turizma, održat će se u utorak, 22. listopada 2019. godine, u Hotelu Valamar Koralj, s početkom u 10.00 sati.

Zadaća ovog sada već tradicionalnog susreta, uz osvrt na netom završenu turistički sezonu, jest zajedničko kreiranje planova za buduće razdoblje, što bi trebalo pridonijeti ujednačenom razvoju svih segmenata destinacijskog proizvoda. Drugim riječima, cilj je, kao i dosad, okupiti sve predstavnike gospodarskog i civilnog sektora da zajedno s čelnicima gradskih i županijskih ustanova rasprave najznačajnije teme kako bi se dobila što jasnija slika funkcioniranja destinacije, odnosno kako bi se sa što više konkretnih zaključaka krenulo u kreiranje nadolazećeg razdoblja.

Planirano je da se, tijekom višesatnog sastanka, rasprava moderira temeljem sljedećih tematskih cjelina: (1) komunalna problematika - uređenje i oblikovanje starogradske jezgre, čistoća i gospodarenje otpadom, promet, plažna infrastruktura i funkcioniranje luke, (2) manifestacije i ostala događanja, (3) udruge građana i njihova uloga u turizmu te naposljetku (4) kvaliteta integralnog proizvoda destinacije.

Pored navedenog, bit će prikazane i novosti u razvoju ponude, i to putem triju prezentacija, što znači da će se, najprije, predstaviti koncept muzejskog postava budućeg muzeja, zatim serija novih gradskih događanja (Advent Krk, Camino Krk, Krk Music Fest, Tancaj 2020), a potom i rezultati natječaja ovogodišnjeg izbora najboljih hrvatskih gradova u sklopu kojeg je Krk, nedavno, proglašen ukupnim pobjednikom.

Prilozi: