12. Dan turizma Grada Krka: Tradicionalno okupljanje svih dionika destinacije

Na kraju još jedne uspješne sezone, u organizaciji Turističke zajednice Grada Krka, 12. po redu okupljanje svih relevantnih dionika destinacije poznato kao Dan turizma, održat će se 04. prosinca 2018. godine, u novootvorenom Hotelu Maritim u gradu Krku, s početkom u 11.30 sati.

Zadaća ovog sada već tradicionalnog susreta, uz osvrt na netom završenu turistički sezonu, jest zajedničko kreiranje planova za buduće razdoblje, što bi trebalo pridonijeti ujednačenom razvoju svih segmenata destinacijskog proizvoda. Drugim riječima, cilj je, kao i dosad, okupiti sve predstavnike gospodarskog i civilnog sektora da zajedno s čelnicima gradskih i županijskih ustanova rasprave najznačajnije teme kako bi se dobila što jasnija slika funkcioniranja destinacije, odnosno kako bi se sa što više konkretnih zaključaka krenulo u kreiranje nadolazećeg razdoblja.

Planirano je da se, tijekom višesatnog sastanka, rasprava moderira temeljem sljedećih tematskih cjelina: (1) komunalna problematika - uređenje i oblikovanje starogradske jezgre, čistoća i gospodarenje otpadom, promet, plažna infrastruktura i funkcioniranje luke, (2) manifestacije, programi i ostala događanja, (3) udruge građana i njihova uloga u turizmu, (4) autohtoni proizvodi kao gospodarski potencijal i dio turističkog identiteta, te naposljetku (5) kvaliteta integralnog proizvoda destinacije.

Pored navedenog, bit će prikazane i novosti u razvoju ponude, i to putem dviju prezentacija, što znači da će se, kroz rezultate istraživanja i viziju razvoja, najprije predstaviti Mogućnosti unapređenja audio menadžmenta u gradu Krku (Diana Grgurić i Aleksandar Valenčić), a potom i projet Multimedijalni kulturni centar Krk (Idis Turato).

Prilozi: