11. Dan turizma Grada Krka: Okupljanje svih dionika turističke ponude

Na kraju još jedne uspješne sezone, u organizaciji Turističke zajednice Grada Krka, 11. po redu okupljanje svih dionika turističke ponude poznato kao Dan turizma, održat će se 13. prosinca 2017. godine, u Hotelu Marina, s početkom u 10.00 sati.
Zadaća ovog sada već tradicionalnog susreta, uz osvrt na netom završenu turistički sezonu tijekom koje je još u kolovozu na području Grada Krka ostvareno milijun noćenja, jest zajedničko kreiranje planova za buduće razdoblje, što bi trebalo pridonijeti ujednačenom razvoju svih segmenata destinacijskog proizvoda. Drugim riječima, cilj je, kao i dosad, okupiti sve predstavnike gospodarskog i građanskog sektora da iz vlastitog diskursa rasprave predložene teme kako bi se dobila što jasnija slika funkcioniranja destinacije, odnosno kako bi se sa što više konkretnih zaključaka krenulo u kreiranje nadolazećeg razdoblja.
Planirano je da se, tijekom višesatnog sastanka, rasprava moderira temeljem sljedećih tematskih cjelina: (1) komunalna problematika - uređenje i oblikovanje starogradske jezgre, čistoća i gospodarenje otpadom te promet, (2) funkcioniranje luke, (3) kvaliteta turističkog proizvoda - smještaj, trgovačka i gastro ponuda te uslužne djelatnosti, (4) manifestacije, programi i ostala događanja, (5) turistička ambulanta i zdravstveni servis u turizmu, (6) udruge građana i njihova uloga u turizmu, te naposljetku (7) autohtoni proizvodi kao gospodarski potencijal i dio turističkog identiteta.