Žene za otok: U Krku priređeno izlaganje poduzetnice, spisateljice i poslovne savjetnice Kristine Ercegović

Udruga Žene za otok, 07. prosinca 2022. godine, u Velikoj vijećnici Grada Krka priredila je posljednje ovogodišnje predavanje i druženje. Edukacija pod vodstvom poduzetnice, spisateljice, poslovne savjetnice za mikro i male poduzetnike Kristine Ercegović bila je izvrsno posjećena, što vodi do zaključka kako aktivnosti ovog udruženja bilježe sve veći interes.

U prvome dijelu, gostujuća predavačica održala je izlaganje pod nazivom Kako zarađivati od onog što voliš, dotakavši se pritom mnogih relevantnih tema poput rada na biznisu, a ne u biznisu, kategorija pasivnih i aktivnih prihoda, čitanja financijskih izvješća, štednje i investiranja, uvjerenja o novcu ili upravljanja novcem, a sve to kroz statistiku koja je pružila jasniju sliku o društvu u kojem trenutno živimo. Naposljetku, Ercegović je predstavila Financijski planer za žene kojeg je osmislila u suradnji s Dunjom Tadić te svoju knjigu Najjači si kad si svoj koja se može pribaviti putem internetske trgovine portala Žene i novac (www.zeneinovac.com). Ovim izdanjem autorica je razbila mitove i floskule o poduzetništvu i na temelju svog bogatog poduzetničkog i savjetodavnog iskustva ponudila vodič za sve poduzetnike koji zastaju pitajući se kamo dalje u razvoju svog posla.

(Kristina Ercegović rođena je 1976. u Zagrebu, a marketing je 1998. diplomirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, da bi 2008. godine završila Executive MBA program u Poslovnoj školi Cotrugli. Godine 2010. završila je i NLP Leadership akademiju, a 2013. godine NLP Leadership Master te Advanced Program in Business - jednogodišnji program u svojstvu odabrane stipendistice Instituta za inovacije. Od 2010. godine vodi vlastitu tvrtku Zaokret u sklopu koje projektom Business Café umrežava, savjetuje i educira male poduzetnike kako bi pokrenuli i izgradili vlastiti posao. Redovito piše kolumne, knjige i svoj blog, a od 2019. godine vodi portal Žene i novac.)

 

 

U drugome dijelu posvećenom druženju, nove članice Udruge Žene za otok detaljnije su upoznate s radom udruženja, aktualnim projektima te svojim pravima i obavezama. Istaknuto je pritom kako su vrata Udruge otvorena za sve, bez obzira na spol i bavljenje poduzetništvom, već svojevrsni uvjet predstavlja želja i volja za unaprjeđenjem sebe i zajednice u kojoj živimo.

– Zaista nas veseli sve veći broj novih lica koja dolaze na naša događanja, ali i naše već stalne članice i suradnice iz Rijeke i okolice te Gorskog kotara. Posebno smo ponosne na inicijativu nekolicine žena iz Gorsko kotara koje žele osnovati vlastitu Udrugu Žene za Gorski kotar te tako biti vjetar u leđa poduzetnicama s tog područja, kazala je Jovana Čutul, predsjednica Udruge Žena za otok.