Žene za otok: Prijavite se za motivacijski izlet koji uključuje plovidbu žitnom lađom Zora

Udruga Žene za otok, u subotu, 10. rujna 2022. godine, za žene s područja Istre, Rijeke i otoka Krka organizira jednodnevni motivacijski izlet koji uključuje vožnju žitnom lađom Zora, autentičnim drvenim brodom kakvim se u 18. stoljeću plovio rijekom Kupom.

Inicijatorice izgradnje ove europske atrakcije - Nikolina Belančić Arki, Jasmina Cvetković i Ana Prepolec Padežanin - okupljene će povesti na inspirativnu plovidbu, a pritom i podijeliti priču o svome poduzetničkom pothvatu, odnosno izgradnji vjerne replike povijesnog drvenog broda u namjeri da što vjernije dočaraju neka minula vremena kada se žito lađama prevozilo rijekama Kupom i Savom. Ovaj je tumbas jedan od tri tipa lađi kakve je imao karlovački lađarski ceh, najbogatiji ceh obrtničkog Karlovca iz doba Ilirskog preporoda. Pristanište Zore danas se nalazi u mjestu Brođani udaljenom 15-tak kilometara od grada Karlovca.

Ideja koja se krije iza ovog izleta jest na primjeru konkretne poduzetničke inicijative, uvidjeti mnogostruke mogućnosti umrežavanja - suradnje i povezivanja - uz stvaranje novih poznanstava te uvijek dobrodošlu razmjenu znanja i iskustava.

 

 

Hodogram izleta:

 

08.00, polazak autobusom  iz Krka, autobusni kolodvor

– prijevoz je besplatan, a financira ga Primorsko-goranska županija

 

09.20, polazak autobusom iz Rijeke, autobusni kolodvor

 

11.00, dolazak u Brođane

 

13.00, početak plovidbe žitnom lađom Zora

– plovidbu svatko sam plaća; ukupna cijena po osobi iznosi: 175,00 kn (120,00 kn vožnja + 55,00 kn lađarska zakuska)

– cijena uključuje: plovidbu na relaciji Brođani - Ušće Korane i Kupe - Brođani, vodstvo i animaciju, degustaciju domaćih likera i rakija, sok od jabuke za djecu i osiguranje putnika

– cijena lađarske zakuske - koja uključuje domaće kobasice, buđolu, slaninu, sir, kruh i krastavce - po osobi iznosi: od 55,00 kn

– ručak u Restoranu Kaštel - po želji

– druženje i razgledavanje Dubovca - po želji

 

20.00, povratak u Rijeku

 

Prijave su otvorene za sve žene željne novih iskustva i inspiracije u poslovanju, s time da se prijavljivanje vrši isključivo e-mailom na: zenezaotok@gmail.com!