Žene za otok: Degustacijsko-edukativni program u Kući vina Ivan Katunar u Vrbniku

Na otoku postoje iznimne žene koje su dio sebe utkale u poslovanje svojih obitelji. Iako često iz sjene, žene ruralnih krajeva nerijetko nose velik dio poslovanja, ali i brige za obitelj. Ako tome pridodamo srčanost, ljubav prema tradiciji i zaigranost onda definitivno mislimo na Egle Katunar!

Kuća vina Ivan Katunar nastavlja dugogodišnju obiteljsku tradiciju proizvodnje vina. Otac i sin, dva Ivana, zaslužni su za kvalitetu koju već jedno desetljeće potpisuju novim brendom Ivan Katunar u čijoj se proizvodnoj filozofiji prožimaju generacijsko iskustvo i raspoloživa nova znanja.

S obzirom na činjenicu da je Egle aktivna članica Udruge Žene za otok, odlučila je za sve otočanke željne druženja i dobrog vina prirediti poseban degustacijsko-edukativni program koji će se u Kući vina Ivan Katunar u Vrbniku održati u srijedu, 11. svibnja 2022. godine, s početkom u 17.00 sati. Program uključuje degustaciju deset autohtonih vina, obilazak podruma, predstavljanje vinogradarstva u Vrbniku i vinogradarstva obitelji Katunar, upoznavanje s proizvodnjom vina i degustaciju ostalih autohtonih proizvoda (sira, maslina, maslinovog ulja, domaćeg kruha, tradicionalne slastice...).

Kažimo i to kako će se ovom prigodom na degustacijskom stolu naći i tri nova vina Ivana Katunara:

1. Žlahtina Single Vineyard Selection

Žlahtina Single Vineyard Selection vino je proizvedeno od probranog grožđa s položaja Mestinjak. Macerirano je 24 sata i odležano 12 mjeseci u drvenoj bačvi. Zlatno žute je boje, harmoničnog uravnoteženog tijela te kremoznog završetka.

2. Žlahtina Ambra

Žlahtina Ambra jantarno je vino šest mjeseci macerirano na kožici. Umjerenih kiselina, harmonično, mekane strukture i prepoznatljive jantarne boje. Dozrijeva u barrique bačvama od 16 - 18 mjeseci.

3. Merlot

Merlot je vino rubin-crvene boje, macerirano 14 dana i odnjegovano 12 mjeseci u barrique bačvama. Uravnoteženog je tijela i ugodnih kiselina. Meki zreli tanini vinu daju dodatnu dimenziju i finu glatku teksturu.

Sudjelovanje u ovom programu je besplatno, ali zbog ograničenog broja mjesta potrebno je prethodno se prijaviti, i to isključivo e-mailom na: zenezaotok@gmail.com! Glavni motiv ove degustacije s elementima edukacije ogleda se u umrežavanju otočnih poduzetnica!