Završnica Triola Festa: Kulturno društvo Kornić i Klapa Vejanke

Triola Fest naziv je manifestacije u organizaciji Turističke zajednice Grada Krka kojoj je zadaća promocija glazbe, obogaćivanje turističke ponude te, u konačnici, poboljšanje kvalitete života lokalnog stanovništva. S obzirom na program kojim su sadržana tri tematska dana, proizašla je ideja da ju se nazove prema glazbenoj figuri koja označava tri tona što čine skladnu cjelinu. U slučaju krčke triole to je C dur kojeg tvore: C, E i G, a to su, ujedno, i početna slova triju (tematskih) cjelina: [C] Celebrate Local, [E] Easy Going i [G] Good Vibes.

Treća, ujedno i posljednja, Celebrate Local večer, kao završnica ovogodišnjeg festivala, na redu je u utorak, 05. rujna, kada će sva svoja umijeća na Veloj placi, s početkom u 20.00 sati, demonstrirati Kulturno društvo Kornić i Klapa Vejanke.

S namjerom populariziranja, promoviranja, ali i očuvanja otočnih kulturnih i etnoloških vrijednosti, pred publiku će izaći Kulturno društvo Kornić, ponosni čuvari prepoznatljivog folklorno-umjetničkog izričaja kojim su objedinjeni: pučka glazba, netemperirani niz dvoglasja tijesnih intervala u svirci sopela i pjevanju, zatim narodni plesovi i narodne nošnje. Jedina ženska klapa na otoku Krku - Klapa Vejanke, koja danas okuplja sedam članica, predstavit će se tradicionalnim klapskim numerama, ali i ženskom višeglasju prilagođenim obradama popularnih pjesama različitih žanrova. Ovaj otočanima već dobro znani pjevački kolektiv na okupu, kako same kažu, drži ljubav prema pjesmi i neporecivi klapski duh.

Na ovogodišnjem Triola Festu, tijekom lipnja, srpnja i kolovoza, nastupe su zabilježili: Folklorno društvo Poljica, Klapa Nono, Martina Majerle Trio, Kulturno-umjetničko društvo Vrh i Joso Butorac (Celebrate Local), zatim Sandro Bastijančić i French Touch Trio (Easy Going) te One Dread i Nadzorni odbor (Good Vibes).