Završnica manifestacije Advent u Krku u znaku bogatog novogodišnjeg programa

U razdoblju 29. prosinca 2023. do 01. siječnja 2024. godine, drugim riječima tijekom novogodišnjeg vikenda u gradu Krku ukupno je ostvaren 741 dolazak i 2.598 noćenja. Kao i prethodne godine, najviše noćenja, njih gotovo 2.000, ostvareno je u Ježevac Premimum Camping Resortu, zatim 430 u objektima u domaćinstvu, 70-tak u hotelima te 150 u ostalim objektima za smještaj. Najviše noćenja priskrbili su gosti iz Slovenije (1.328), za kojima slijede oni iz Njemačke (332), Hrvatske (330) i Austrije (276), s time da je bilo i posjetitelja iz Italije, Češke, Mađarske, Srbije i Poljske.

Novogodišnji program koji se odvijao u samome središtu grada Krka, unatoč nestabilnim vremenskim prilikama, bio je izvrsno posjećen. Zagrijavanje uz grupu L'amour započelo je već 31. prosinca u prijepodnevnim satima kada je pred polukupolom i uokolo adventskih kućica s ugostiteljskom ponudom zavladalo slavljeničko raspoloženje. No, kako se podne primicalo, posjetitelja je bilo sve više, a točno u 12.00 svi okupljeni nazdravili su ispraćaju Stare pozdravivši ujedno i novu, 2024., godinu, i to uz čašu pjenušca vrbničkih vinara, uz napomenu da ih je ukupno podijeljeno više od tisuću! Ovogodišnju zdravicu svim stanovnicima grada i otoka, gostima i izletnicima uputio je zamjenik gradonačelnika Franjo Volarić. Ugodnu atmosferu i dobru zabavu nije pokvarila ni slaba kiša koja je u nekoliko navrata mnoštvo natjerala da ipak otvore svoje kišobrane.

 

 

Doček nove godine u večernjim satima nastavljen je uz zabavno-glazbeni program grupe L'amour za kojom je 25 godišnjica uspješnog djelovanja. Kao i u podne, uporna kišica nije spriječila kako mlađu tako i nešto stariju publiku da se okupe u velikom broju i zajedno uđu u novu godinu.

Program trećeg Adventa u Krku osigurao je raznovrsni sadržaj za djecu i odrasle - koncerte renomiranih hrvatskih glazbenika, dječjih zborova i polaznika glazbenih radionica, izložbu, radionice, ali i prigodnu gastronomsku ponudu!

Za dobru posjećenost cjelokupnog adventskog programa, uz kvalitetnu ugostiteljsku ponudu i prigodno uređenje grada za koje su se pobrinuli Grad Krk i Vecla, svakako su zaslužni koncerti u organizaciji Turističke zajednice Grada Krka koji su održani tijekom prosinca: od Dua Funkables, Gradske Glazbe Krk, iznimne vokalistice Luce te bendova Delboys, Swingers, River Sharks i Groovers, pa sve do nastupa članova glazbenih udruga i polaznika glazbenih radionica, osnovnoškolskog zbora, kao i predstave, koncerata te izložbe i kreativnih radionica u organizaciji Centra za kulturu Grada Krka.

 

 

Svi Krčani i njihovi gosti u blagdanskoj atmosferi mogu uživati do kraja ovog tjedna. Ulice grada i gradski bedemi sjaje toplim sjajem tisuća blagdanskih lampica i čarobnih ukrasa, od kojih su favoriti zasigurno raskošno osam metara visoko božićno drvce na Veloj placi, monumentalni osvijetljeni dar na rivi i čarobna kočija smještena nadomak slikovite Krušije. Tek kratka šetnja gradom otkriva pažljivo uređeno foto-odredište iznad plaže Ježevac, pružajući, pritom, savršenu pozadinu za snimanje blagdanskih fotografija. Blještavilo lampica preuzelo je ovog adventa čitav Veliki park, a po prvi je put lampicama ukrašen dio gradskih bedema, u dužini od čak 55 metara. Posebnu pažnju plijeni i jedno od najromantičnije okićenih stabala u Hrvatskoj - stablo pinije u perivoju Kamplin koje gotovo dotiče more, a sa starogradskom jezgrom u pozadini stvara jedinstvenu kulisu za fotografiranje.

 

 

Ovom prigodom pozivaju se svi čitatelji da podijele svoje mišljenje o manifestaciji Adventu u Krku putem kratke, anonimne ankete. Povratne informacije pomoći će organizatorima da što uspješnije oblikuju buduće adventske čarolije. Anketi pristupite: OVDJE.