Vrh: Dvodnevna proslava blagdana sv. Mihaela arkanđela

Povodom blagdana sv. Mihaela (Mihovila) arkanđela ili lokalni rečeno Miholje, u naselju Vrh se u četvrtak i petak, 29. i 30. rujna 2022. godine, priređuje prigodan program u organizaciji Mjesnog odbora Vrh.

Proslava, 29. rujna, u popodnevnim satima započinje svetom misom u župnoj crkvi sv. Mihovila, a nastavlja se nastupom Kulturno-umjetničkog društva Vrh i cjelovečernji koncertom Klape Tramuntana, i to na trgu pred župnom crkvom ili u slučaju lošeg vremena u župnoj dvorani.

Jedni od čuvara otočnog folklornog nasljeđa, Kulturno-umjetničko društvo Vrh, iznova će donijeti pučku glazbu specifičnog sloga koja se izvodi na sopilama, drvenom tradicijskom glazbalu prodornog zvuka, narodne plesove - tance, ali i kompleksnu ljepotu narodnih nošnji. Primorsko glazbeno nasljeđe predstavit će i muška Klapa Tramuntana iz Kraljevice koja se oslanja na vokalno-instrumentalni izričaj što znači da karakteristično višeglasno pjevanje prate gitarom i mandolinom. Tramontanu danas čine znana imena primorske scene, s višegodišnjim iskustvom djelovanja u raznim klapskim sastavima.

Nastavak proslave sljedećeg dana, 30. rujna, ako vremenske prilike dopuste, donosi tradicionalnu pučku zabavu (feštu), uz koncert riječke grupe Venus.

 

 

Program Miholje:

 

29. rujna (četvrtak)

17.00, sveta misa u župnoj crkvi sv. Mihovila

18.30, nastup KUD-a Vrh, ispred župne crkve

19.00, nastup klape Tramuntana, ispred župne crkve

 

30. rujna (petak)

Tradicionalna pučka zabava (fešta) uz koncert grupe Venus