Veliki osnovnoškolski koncert iznova humanitarnog predznaka

U dvorani krčke srednje škole, 19. prosinca 2014. godine, održan je još jedan Božićno-novogodišnji koncert u organizaciji učitelja Osnovne škole Fran Krsto Frankopan, a u izvedbi učenika s područja čitavog otoka koji su njegov program uspješno isprepleli sadržajima različitih školskih predmeta, od glazbene i likovne kulture, preko hrvatskog i stranih jezika, pa sve do informatike.

Ove godine to je bio četrnaesti po redu koncert, inače prigodna blagdanska priredba prepoznatljiva po masovnosti izvođača - ponajviše združenom zboru sastavljenom od četiri stotine raspjevanih osnovaca. Osim po masovnosti izvođača, ovo hvalevrijedno događanje prepoznatljivo je barem po još dvjema značajkama: masovnosti publike koja iz godine u godinu, malo je reći, ispuni dvoranu do posljednjega mjesta, ali i neprekinutom humanitarnom angažmanu kojim se svake godine nastoji doprinijeti rješavanju problema iz naše sredine. 
Upravo vezujući se uz potonje, uz prezentaciju glazbenog i scenskog izraza naših vrijednih školaraca, humanitarni aspekt ovogodišnjeg koncerta biti će namijenjen četverogodišnjim blizankama Josipi i Maji Zekić iz Vrha suočenim s neugodnom dijagnozom izostanka psiho-motoričkog razvoja. Kako se za njihovu odgovarajuću i redovitu liječničku skrb, odnosno terapiju brinu roditelji, takav angažman zahtjeva značajne financijske izdatke. Dobrovoljnim prilozima, kojima će se naposlijetku pomoći obitelj Zekić, još je jednom demonstrirana osjetljivost velikog broja otočana spram u zajednici uvijek prisutnih potreba. 
Posljednjih godina dobrovoljnim prilozima s ovog uspješnog školskog glazbeno-scenskog projekta, koji zasigurno mnogima uljepšava predblagdansko vrijeme, participiralo se u humanitarnim akcijama Dajmo da čuju, Djeca djeci i Dajmo im svjetlost, zalagalo se za što bolju kvalitetu života HIV pozitivnih mališana, darivao se lovranski Dom za djecu Ivana Brlić Mažuranić i njivička Udrugu Moj prijatelj orijentiranu ka terapijskom, sportskom i rekreativnom jahanju osoba s posebnim potrebama, brinulo se o štićenicima novovinodolskog Doma za djecu Braća Mažuranić te četvreogodišnjoj djevojčici Taši Čiča iz Bakra kojoj su po rođenju dijagnosticirane cerebralna paraliza i epilepsija, a pored toga pomagalo se siromašnim obiteljima i teško bolesnim pojedincima.