Velika pisanica izložena u središtu grada Krka

U samom središtu grada Krka, na Veloj placi, 27. ožujka 2018. godine, kao uvod u nadolazeće uskrsne blagdane, Grad Krk, Turistička zajednica Grada Krka i krčko Komunalno društvo Vecla, svojim su građanima, kao simboličku uskrsnu čestitku, poklonili veliku pisanicu.

Zadaća da oslika ovaj simbol novog života pripala je krčkoj akademskoj slikarici Almi Dujmović, koja je inspiraciju pronaša ne samo u morskom plavetnilu i podmorskim motivima poput stiliziranih školjki i puževa, već i poznatom antičkom mozaiku s prikazom Tritona, iskoristivši, u slikanju, karakterističan motiv njegovog (crnim pločicama istkanog) repa.

Ovom blagdanskom akcijom Krk se pridružio mnogim hrvatskim, posebice kontinentalnim gradovima koji ovakvim činom najavljuju Uskrs i uskrsna događanja, pa ovom prigodom spomenimo i njih.

Na sam dan Uskrsa i Uskrsni ponedjeljak, 01. i 02. travnja, Turistička zajednica Grada Krka priprema tradicionalni Uskrsni doručak kojim će se, uz pisanice i ostale uskrsne delicije, na trgu pred Turističko-informativnim centrom, između 10.30 i 13.00 sati dočekivati prvi krčki gosti, dok nastavak tjedna, 07. travnja, donosi 11. Drobnica fest, festival posvećen maslini, maslinarima i krčkom tekućem zlatu u organizaciji krčke Udruge maslinara Drobnica, ali i Spring Jam, inače koncert The Beatles Revival Banda i BelfastFooda čiju organizaciju potpisuje Udruga Kreativni Krk.