Vama glumimo u veljači uz predstave Julijin balkon ili Ljubav na drugi pogled i Hrvatska bajkovnica

Osma sezona kazališnih programa Centra za kulturu Grada Krka, znanog pod nazivom Vama glumimo, nastavlja se u petak, 17. veljače 2023. godine, s početkom u 19.00 sati, i to hit komedijom Julijin balkon ili Ljubav na drugi pogled nastalom u produkciji HIT teatra, nakon koje 18. veljače slijedi predstava za djecu Hrvatska bajkovnica (3+) Teatra Naranča, čiji se početak najavljuje za 11.00 sati.

Nakon što je predstava Metoda za brak proslavila 100. izvedbu, a Vlaška posla osvojila publiku diljem Hrvatske, HIT teatar predstavlja novu kazališnu poslasticu, komediju Julijin balkon ili Ljubav na drugi pogled, svojevrsno kazalište u kazalištu, komediju za sve generacije i Shakespearea kakvog još niste gledali. U ovoj popularnoj komediji glavni protagonisti - glumac, glumica i redateljica - imaju samo jedan zadatak, na scenu postaviti najveću ljubavnu priču svih vremena Romeo i Julija. No uz lavinu komičnih situacija i neočekivanih preokreta ne uspijevaju napraviti više od poznate scene na balkonu, i to na bezbroj načina, od kojih je svaki nevjerojatniji i uzbudljiviji od prethodnog. Iako su se spotaknuli o priču o najslavnijem ljubavnom paru u povijesti, o nesretni balkon, i o još nevjerojatnija vlastita životna iskustva, razigranim transformacijama i glumačkom igrom uspijevaju zadovoljiti apetite i najzahtjevnije publike. HIT teatar predstavlja urnebesnu komediju za sve kazališne afinitete, stoga pripremite maramice za suze smijalice, a možda pronađete i (svog) Romea ili Juliju! U ovoj dinamičnoj kazališnoj igri čiji je tekst nastao prema ideji Matee Elezović Brdar, glume Mladen Kovačić, Matea Elezović Brdar i Ana Vilenica, dok režiju potpisuje Iva Srnec, a kostimografiju Sara Lovrić Caparin.

 

 

Ciklus dječjih kazališnih programa, dan kasnije, nastavlja Hrvatska bajkovnica, edukativna dječja predstava koja poučava o važnosti i vrijednosti čitanja. Volite li vi lektiru, pitamo se? Jer u školi koju pohađaju glavni likovi - dječak Kiki i djevojčica Viki - djeca baš i ne vole čitati. Baš zato Viki je od svoje učiteljice dobila zadatak napraviti predstavu za kraj školske godine. Ali ne bilo kakvu predstavu već onu zbog koje će djeca zavoljeti lektiru! Viki, kao prava ljubiteljica knjige s oduševljenjem prihvati zadaću, nagovorivši Kikija, koji baš i ne voli čitanje, da se upuste u novu avanturu. U ovoj predstavi Teatra Naranča tako doznajte tko je Regoč, zašto je Kiki glumio žabu te jesu li uspjeli napraviti predstavu zbog koje će djeca zaista zavoljeti lektiru… Predstavu su osmislili te u njoj glume Majkl Mikolić i Katja Rabar, dok scenografiju i kostimografiju potpisuje Marina Štembergar.

 

 

Svi kazališni programi iz serije Vama glumimo održavaju se u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku, a ulaznice po cijeni od 4,50 eura za dječje i 8,00 eura za ostale predstave, mogu se kupiti u Galeriji Decumanus, u njezino redovno radno vrijeme, i to od ponedjeljka do petka, između 10.00 i 13.00 sati. Osim toga, sve informacije uz mogućnost rezervacije ulaznica, dostupne su kako pozivom na broj 051 220 041, tako i mailom na kultura@gradkrk.net.

 

Program Vama glumimo 2023.:

 

Vama glumimo u veljači!

 

Petak, 17. veljače 2023., 19.00 sati

Dvorana osnovne škole, Trg krčkih glagoljaša

Komedija Julijin balkon ili Ljubav na drugi pogled, HIT teatar

Tekst: autorski projekt prema ideji Matee Elezović Brdar

Režija: Iva Srnec

Glume: Mladen Kovačić, Matea Elezović Brdar i Ana Vilenica

Kostimografija: Sara Lovrić Caparin

Ulaznica: 8,00 EUR

 

Subota, 18. veljače 2023., 11.00 sati

Dvorana osnovne škole, Trg krčkih glagoljaša

Predstava za djecu Hrvatska bajkovnica, Teatar Naranča

Tekst: autorski projekt Katje Rabar i Majkla Mikolića

Glume: Katja Rabar i Majkl Mikolić

Scenografija i kostimografija: Marina Štembergar

Uzrast: 3+

Trajanje: 45 minuta

Ulaznica: 4,50 EUR

 

Vama glumimo u ožujku!

 

Petak, 17. ožujka 2023., 20.00 sati

Dvorana osnovne škole, Trg krčkih glagoljaša

Stand up comedy show Željka Pervana …Nema meni domene

Tekst, režija i gluma: Željko Pervan

Ulaznica: 8,00 EUR

 

Subota, 18. ožujka 2023., 11.00 sati

Dvorana osnovne škole, Trg krčkih glagoljaša

Predstava za djecu Ružno pače, Kazališna družina Ivana Brlić-Mažuranić

Prema tekstu: Hansa Christiana Andersena

Režija: Iva Srnec Hamer

Dramaturgija: Kristina Kegljen

Glume: Matej Safundžić i Darija Vlajnić

Glazba: Andrija Rudić

Uzrast: 5+

Ulaznica: 4,50 EUR

 

Vama glumimo u travnju!

 

Petak, 21. travnja 2023., 20.00 sati

Dvorana osnovne škole, Trg krčkih glagoljaša

BIS comedy

Sketch improv show Zlatana Zuhrića Zuhre, Gorana Vinčića Vinče, Tina Sedlara i Marka Dejanovića Pande

Ulaznica: 8,00 EUR

 

Subota, 22. travnja 2023., 11.00 sati

Dvorana osnovne škole, Trg krčkih glagoljaša

Predstava za djecu Eko patrola, Udruga Mali grad

Tekst i režija: Kristijan Ugrina

Produkcija: Udruga Mali grad

Glume: Kristijan Ugrina i Vedran Živoli

Kostimografija, scenografija i rekviziti: Ana Sekulić

Glazba: Mario Mirković

Ulaznica: 4,50 EUR