Vama glumimo u veljači uz predstave Brodolomke i Tonka Bontonka

Četvrta sezona kazališnih programa krčkog Centra za kulturu, znanog pod nazivom Vama glumimo, nastavlja se u petak, 15. veljače 2019. godine, s početkom u 19.30 sati, i to hit komedijom Brodolomke nastalom u koprodukciji Kazališta Moruzgva i Ludens Teatra, nakon koje 16. veljače slijedi mjuzikl za djecu Tonka Bontonka Scene Gorica, čiji je početak najavljen za 11.00 sati.

Predstava Brodolomke, nastala prema predlošku Ane Maras Harmander dirljiva je i tragikomična priča o četiri žene zarobljene na jednom mjestu. Iako različitih životnih priča, sudbina ih uspije povezati na zaista neobičan način. Tako kreću stvarati nove životne obrasce kroz učenje o sebi, dok im je svima zajednička ovisnost. Ovisnost kao odgovor na život, kao posljedica puta kojeg su odabrale. Zamislite samo što biste napravili da ste zatvoreni u četiri zida sami sa sobom? A što bi tek napravili da ste u nemogućnosti suočiti se sami sa sobom zatvoreni s još troje koji se traže? Biste li pjevali ili pak plesali? Upravo to rade naše žene. One u nesreći pokušavaju otkriti novi život, novi put i možda promijeniti sudbinu. No, je li sudbina zaista zapisana ili postoji izbor? Nevjerojatne transformacije, glumačko autorstvo i vještina, ples i pjesma, duhovitost i neposrednost, jednostavnost i kompleksnost, najbolji su primjeri vrhunske izvedbene umjetnosti, u koju se gledatelji jednostavno moraju zaljubiti. U ovoj nagrađivanoj predstavi redatelja Krešimira Dolenčića i dramaturginje Ane Tonković Dolenčić, glume, plešu i pjevaju: Daria Lorenci Flatz, Sanja Milardović, Ecija Ojdanić, Anita Matić Delić i Luka Petrušić. Koreografiju potpisuje Ilona Cvitić, glazbu Mario Mirković, kostimografiju Tea Bašić Erceg, scenografiju Irena Kraljić, a oblikovanje svjetla Martin Satović.

 

 

Ciklus dječjih kazališnih programa, dan kasnije, nastavlja Tonka Bontonka, edukativni dječji mjuzikl koji kroz uloge pristojne djevojčice Tonke i nestašnog dječaka Stjepka najmlađe poučava kulturnim obrascima ponašanja koji se moraju usvajati od malih nogu kako bismo u konačnici izgradili civilizirano društvo. Kako se ponašati za vrijeme jela? Koje higijenske navike steći? Kako se igrati ne ometajući susjedstvo i okolinu? Kako se odnositi prema prijateljima i starijim osobama? Odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja djeca će utvrditi baš na ovoj interaktivnoj predstavi, a kombinacijom prigodnih pjesama, humora i edukativnog sadržaja lakše će ih se potaknuti na emotivni i socijalni doživljaj. Tako će ono što su vidjela i čula zauvijek usvojiti, što je i krajnji cilj ovog kazališnog komada nastalog prema tekstu Dunje Fajdić i Jelene Radan. U predstavi, čiju režiju potpisuje Morana Dolenc, glume Dunja Fajdić i Igor Baksa, dok je koreografija djelo Gorana Guksića, scenografija Vesne Režić, kostimografija Dubravke Skvrce, a glazba Anite Valo i Meri Jaman.

 

 

Svi kazališni programi iz serije Vama glumimo održavaju se u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku, a ulaznice po cijeni od 25,00 kn za dječje i 40,00 kn za ostale predstave, mogu se kupiti u Galeriji Decumanus, u njezino redovno radno vrijeme, i to od ponedjeljka do petka, između 10.00 i 13.00 sati. Osim toga, sve informacije uz mogućnost rezervacije ulaznica, dostupne su kako pozivom na broj 051 220 041, tako i mailom na kultura@gradkrk.net.