Vama glumimo u veljači uz dvije zanimljive kazališne poslastice

Dvije kazališne poslastice, najprije hit komedija Ocat i sin, a potom i dječja predstava Ključarica - priča čuvarica, 16. i 17. veljače 2018. godine priređene u organizaciji krčkog Centra za kulturu, brojnim su posjetiteljima osigurale sadržajan početak vikenda.

Ovaj kazališni projekt poznat po geslu Vama glumimo koji će sve do travnja, trećeg petka i subote u mjesecu, donositi popularne dramske programe, tako je, nakon uspješno odrađenog siječnja, nastavljen uspješnicom Zlatana Zuhrića Zuhre i Tina Sedlara, a dan kasnije, u jutarnjem terminu, neobičnom bajkovitom igrom u izvedbi najmanjeg kazališta na svijetu - Teatra Oz.

Predstava Ocat i sin, inače autorski projekt spomenutog dvojca, na duhovit je način demonstrirala generacijski jaz između oca i sina. I dok je Zlatanu Zuhriću Zuhri bila povjerena uloga oca sklonog sigurnijim metodama, lik sina, kao tipičan primjer brzopletog modernog dečka koji ne voli da mu se soli pamet, utjelovio je mladi stand-up komičar Tin Sedlar, a kojem ovaj kazališni zadatak predstavlja jedan posve novi iskorak u karijeri. Inspiraciju za ovu predstavu dvojica komičara pronašli su u svakodnevnim životnim situacijama, a odnos oca i sina iznova se pokazao kao izvrsna i uvijek aktualna tema koja je dobro raspoloženu krčku publiku nasmija do suza.

Ciklus dječjih kazališnih programa nastavljen je Ključaricom - priča čuvaricom, inače autorskim projekt Mihaele Sirotnjak Železnik, ujedno intimnom i interaktivnom predstavom tkanom dječjom igrom, poetskom atmosferom i iznimno zanimljivom glazbom. Bilo je to jedinstveno kazališno uprizorenje, koncipirano kao buđenje svih osjetila, u kojem su se spretno isprepleli pripovijedanje, lutkarstvo, gluma i glazba, stvorivši tako jedno maleno, ali ipak dovoljno veliko kazalište uhvaćeno u trenutku magije sugestivnog oživotvorenja bajki, legendi i autentične narodne predaje.

Program se u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku nastavlja već 16. i 17. ožujka, i to najprije komedijom U zajedničkom stanu u izvedbi Kazališne grupe Lectirum, a potom i predstavom za djecu Princeza i svinjar Kazališta Smješko, s time da se ulaznice po cijeni od 30,00 kn, odnosno 20,00 kn za dječje programe mogu kupiti u Galeriji Decumanus, u njezino redovno radno vrijeme (između ponedjeljka i petka, od 10.00 do 12.00 sati). Osim toga, karte je moguće rezervirati mailom na kultura@gradkrk.net, telefonom na 051 220 041 iliti kupiti na blagajni neposredno pred početak predstave.