Vama glumimo u travnju: Hit-komedija Ufuraj se i pukni

Završnica ovogodišnje serije dramskih programa krčkog Centra za kulturu, znane pod nazivom Vama glumimo, održat će se u petak, 26. travnja 2019. godine, kada sve zaljubljenike u kazalište, s početkom u 20.30 sati, očekuje hit predstava Ufuraj se i pukni, kreirana u produkciji Kerekesh teatar.

Ova hvaljena i nagrađivana komedija, autora teksta i redatelja Ljubomira Kerekeša, vrlo je jednostavne tematske linije. Naime, Braća, Krunoslav (Jan Kerekeš) i Zoki (Zoran Pribičević) odluče upisati glumačku akademiju. Uz svu nesreću koja ih prati, ne dobivaju povratnu informaciju o tome odrađuju li dobro svoje pripreme ili ne, pa odluče u svoje društvo pozvati susjeda Črčeka (Ljubomir Kerekeš). Susjed, bez ikakvog kazališnog iskustva uspijeva na najjednostavniji mogući način svojim pripravnicima objasniti nekolicinu bitnih stvari vezanih uz poneka književna djela. Umirovljenik koji više voli pričati i zaviriti u čašicu i sam je u čudu kada čuje da braća na ispit idu već sutradan. No bez obzira na sve, uspjet će im pružiti dobre savjete iako se od samoga početka čini da je čitava stvar osuđena na propast.

Predstava Ufuraj se i pukni praizvedena je 07. ožujka 2012. u sklopu varaždinske kulturne manifestacije - 3. Tjedan smijeha Ljubomira Kerekeša. Njome je autor, inspiriran ispitima svojeg sina, stvorio predstavu punu uličnih izraza, nastojeći prikazati generaciju mladih ljudi koja je rasla u doba od devedesetih godina pa sve do danas. Koristeći komediju, Kerekeš ilustrira svijet mladih koji se nastoje snaći pred velikom životnom prekretnicom - odabirom zanimanja. Prikazujući stvarne likove ispunjene problemima koji muče sve ljude - od nesretne ljubavi, preko nedostižnih fakulteta, pa sve do rušenja snova - Kerekeš ovom komedijom, čine se, oslikava živote sviju nas!

 

 

Svi kazališni programi iz serije Vama glumimo održavaju se u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku, a ulaznice po cijeni od 40,00 kn mogu se kupiti u Galeriji Decumanus, u njezino redovno radno vrijeme. Osim toga, sve informacije uz mogućnost rezervacije ulaznica, dostupne su kako pozivom na broj 051 220 041, tako i mailom na kultura@gradkrk.net.