Vama glumimo u svibnju: Žene u crvenom i Vrtuljak

Novi projekt krčkog Centra za kulturu - Vama glumimo - kojim su u proteklom periodu bili objedinjeni popularni kazališni programi za djecu i odrasle, u velikom stilu završava u petak, 20. svibnja, i to komedijom Žene u crvenom Ludens teatra, s početkom u 21.00 sat, nakon čega u subotu, 21. svibnja, slijedi predstava za djecu Vrtuljak Teatra OZ, čiji se početak očekuje u 11.00 sati.

Popularna predstava Žene u crvenom, čiju režiju potpisuje Franka Perković, a u kojoj glume Vera Zima, Dubravka Ostojić, Jelena Hadži Manev i Lada Bonacci, predstavlja bogatu žanrovsku riznicu, što znači da će se pred očima publike, u mahu, izmjenjivati komedija, triler, socijalna drama i melodrama, točnije ovrhe, policijske opsade, glamurozan život bankarskih nasljednica, romantične uspomene stjuardesa, propale ljubavi i motivi iz umirovljeničkih dana. Osebujne protagonistkinje Tamara, Nora, Dinka i Anđa - žene na rubu i žene u središtu svijeta - tako su spremne na sve, pa čak i uzeti pravdu u svoje ruke, kada pravde u jednom trenutku ponestane. One će pucati i pjevati; biti opakije od Nesalomljivih i žilavije od Otpisanih. A u jednom će vas trenutku zarobiti, i to zauvijek!
 

 

Kao posljednji dječji program na repertoaru je Vrtuljak, prava poslastica za male kazališne sladokusce. Naime, radi se o predstavi inspiriranoj sjećanjima na djetinjstvo i poznatom Andersenovom bajkom Kositreni vojnik, a koja kroz interakciju s mališanima u fokus stavlja odnose među ljudima, uvlačeći pritom publiku u vrtlog osjećaja i neiskvarenih životnih vrijednosti. Tu maštovitu lutkarsko-pripovjedačku fantaziju, koja spaja lutkarstvo, animaciju, teatar sjena, vizualiziranu radio dramu, pjevanje i sviranje, zajednički su režirali te u njoj glume Mihaela Sirotnjak Železnik i Anton Železnik.
 
 
 
Svi kazališni programi iz serije Vama glumimo priređuju se u prostoru novoizgrađene osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku, a ulaznice po cijeni od 20,00 kn za dječje i 30,00 kn za ostale predstave, mogu se kupiti u Galeriji Decumanus, u njezino redovno radno vrijeme - od ponedjeljka do subote između 10.00 i 12.00 te 19.00 i 21.00 sat. Osim toga, sve informacije uz mogućnost rezervacije ulaznica, dostupne su pozivom na broj 051 220 041, svakim radnim danom od 09.00 do 15.00 sati.