Vama glumimo u svibnju: NAJBOLJI' sat i kusur Pedje Bajovića i Šuma Striborova

Nakon dvomjesečne stanke uzrokovane epidemiološkim prilikama, šesta sezona kazališnih programa krčkog Centra za kulturu, znanih pod nazivom Vama glumimo, vraća se u petak, 28. svibnja 2021. godine, stand-up komedijom NAJBOLJI' sat i kusur Pedje Bajovića, s početkom u 21.00, nakon čega u subotu, 29. svibnja, slijedi predstava za djecu Šuma Striborova Teatra Mjesec, u 11.00 sati.

Prvih 15 godina života i rada Pedje Bajovića u stand-up komediji rezultiralo je s tri tematske cjelovečernje predstave: S NOGU (sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije), MUŠKARAC (o parenju i razmnožavanju) i Rok trajanja. Na samu 15. godišnjicu od svog prvog nastupa, Pedja je odlučio pred publiku prvi put izaći s kompilacijskom predstavom koju je nazvao NAJBOLJI' sat i kusur, a u kojoj se nalaze njegove fore koje su najviše nasmijale publiku - u našem dijelu svijeta, ali i šire: ko je blesaviji, Amerikanci ili Englezi…ili Japanci... ili mi; koja je razlika između Bosanke i Hercegovca u krevetu ili u novčaniku; jesu li Kosovari muzikalniji od ostalih i zašto Crnogorac još ne spava; koliki je IQ zaljubljenog muškarca; koliko to glasova ima žena; jesu li djeca početak kraja ili kraj početka; starenje je prirodna pojava ili međunarodna zavjera; koji je zvuk gori: krc ili klik; zašto žene žive duže od muškaraca... Još više pitanja i još manje odgovora dobit ćete u ovom druženju s Pedjom. Čujte i počujte njegov umorni pjev! Nije labuđi, već nekako više - gavranov. Strah, bol, tuga… i sat i kusur smijeha!

 

 

 

 

Šuma Striborova (3+), svevremenska, arhaična i predivna priča Ivane Brlić Mažuranić o ljubavi u prostoru kazališta rezultirat će jednom djeci shvatljivom poukom. Predstava je glumačko-lutkarska, odiše jednostavnošću, a opet mistikom koja mališane uvodi u pravi kazališni svijet. Svi materijali scenografije i kostima su potpuno prirodni te tako simbolički prate priču čija je radnja smještena u šumu. Najmlađu publiku predstava će poučiti o tome kako je priroda najbolji učitelj i najbolje mjesto za igru. Glazba je mirna, odiše čarolijom i prati radnju. Radnju od samog početka vješto vodi glumački trojac - Davor Kovač, Antonia Šašo Brkanić i Lidija Kraljić - koji se prilagođava prostoru i uzrastu djece. Nadalje, režiju predstave potpisuje: Marijana Matoković, scenografiju i lutke: Marija Graša i Modicom, a glazbu: Martina Šver.

Svi kazališni programi iz serije Vama glumimo održavaju se u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku, petkom navečer i subotom ujutro, a ulaznice po cijeni od 30,00 kn za dječje i 40,00 kn za ostale predstave, mogu se kupiti u Galeriji Decumanus, smještenoj na adresi Josipa J. Strossmayera 2, u njezino redovno radno vrijeme. Zasad je to od ponedjeljka do petka, između 10.00 i 13.00 sati. Sve ostale informacije mogu se dobiti telefonom na: 051 220 041.

Upute posjetiteljima: Sukladno epidemiološkim uvjetima, u cilju sprječavanja širenja bolesti COVID-19, predstavama će moći prisustvovati ograničen broj posjetitelja. Ulaskom u dvoranu obavezna je dezinfekcija ruku, nošenje zaštitne maske i održavanje fizičke distance. Također, preporučuje se raniji dolazak na događanje kako bi se izbjeglo stvaranje gužve. Posjetitelji s ulaznicom kupljenom u Galeriji Decumanus u prostor dvorane ulazit će kroz glavni ulaz koji se nalazi nasuprot zgrade krčke osnovne škole, dok će oni koji su ulaznice rezervirali i trebaju ih podignuti ulaziti na sporedni ulaz s Trga krčkih glagoljaša.


Iako se prvotno trebala održati predstava Prvi muževi bacaju se u vodu Tvornice smijeha, zbog odlaska glumice u samoizolaciju, ista je zamijenjena stand-up komedijom NAJBOLJI' sat i kusur Pedje Bajovića!