Vama glumimo u ožujku: Miris lovine i Mudra sova i lukava lisica

Četvrta sezona kazališnih programa krčkog Centra za kulturu, znanih pod nazivom Vama glumimo, nastavlja se u petak, 15. ožujka 2019. godine, komedijom Miris lovine, s početkom u 20.00, nakon čega u subotu, 16. ožujka, slijedi lutkarski igrokaz za djecu Mudra sova i lukava lisica, u 11.00 sati.

Miris lovine (The Smell of the Kill) suvremene američke spisateljice Michele Lowe, kao i dosadašnje produkcije Kazališta Moruzgva, od kojih je krčka publika u veljači imala prilike istinski uživati u izvrsnim Brodolomkama, u središte zbivanja iznova dovodi živopisne ženske likove. Ova (crna) komedija tako započinje pripremom uobičajene večere na kojoj se jednom mjesečno okupljaju tri bračna para. Žene su, pritom, u kuhinji, dok se njihovi muževi zabavljaju u susjednoj prostoriji igrajući improvizirani golf, a kroz čitavu se predstavu pojavljuju tek glasovima. Žensko čavrljanje ubrzo zamjenjuju iskrene ispovijesti o brakovima koji su na rubu propasti, jer jedan je suprug optužen za pronevjeru, drugi je patološki ljubomoran, a treći preljubnik. S obzirom da je domaćin i strastveni lovac u podrumu ima golemu hladnjaču, a kada igrom slučaja muškarci baš ondje zaglave, žene krenu raspravljati treba li ih iz nje uopće izbaviti ili ih u njoj ostaviti te se tako, jednom zauvijek, riješiti problema. U ovoj hit predstavi, redateljice Franke Perković, glume Lada Bonacci, Nataša Dangubić (ili Ecija Ojdanić) i Barbara Nola, dok glasove posuđuju Dado Ćosić, Filip Juričić i Dean Krivačić. Kostimografija je djelo Roberta Severa, a scenografija Irene Kraljić.

 

 

Ciklus dječjih programa nastavlja nova lutkarska predstava Dječje scene Teatra Gavran - Mudra sova i lukava lisica čiji tekst potpisuje Miro Gavran, lektirni pisac za djecu i mlade te hrvatski kandidat najznačajnije nagrade za dječju svjetsku književnost Andersen 2016. Radnja igrokaza odvija se u šumi, a glavni protagonisti su simplatične životinje koje sve odreda imaju karakteristike ljudskih bića. Mališani će tako upoznati marljivu Vjevericu čiju zimnicu u jednom trenutku ukrade Lisica, no uz pomoć mudre Sove, ona će ipak povrati svoje blago, ali i steći samopouzdanje koje je u životu neophodno svakom živom biću. Autor lutaka i redatelj predstave je Jakov Gavran, a njezino izvođenje povjereno je glumcima - lutkarima Luki Bjelici, Davoru Kovaču i Jakovu Gavranu.  

 

 

Svi kazališni programi iz serije Vama glumimo održavaju se u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku, a ulaznice po cijeni od 25,00 kn za dječje i 40,00 kn za ostale predstave, mogu se kupiti u Galeriji Decumanus, u njezino jutarnje radno vrijeme, i to od ponedjeljka do petka, između 10.00 i 12.00 sati. Osim toga, sve informacije uz mogućnost rezervacije ulaznica, dostupne su kako pozivom na broj 051 220 041, tako i mailom na kultura@gradkrk.net.