Vama glumimo u ožujku donosi novu stand up komediju Željka Pervana i predstavu za djecu Ružno pače

Osma sezona kazališnih programa Centra za kulturu Grada Krka, znanog pod nazivom Vama glumimo, nastavlja se u petak, 17. ožujka 2023. godine, s početkom u 20.00 sati, i to novom stand up komedijom omiljenog hrvatskog komičara i duhovitog kroničara domaće političke i društvene scene Željka Pervana pod nazivom Nema meni domene, nakon koje 18. ožujka slijedi predstava za djecu Ružno pače (5+) u izvedbi Kazališne družine Ivana Brlić-Mažuranić, čiji se početak najavljuje za 11.00 sati.

Željko Pervan već tri desetljeća slovi za vodećeg i najkarizmatičnijeg hrvatskog komičara. Još od nastanka Zločeste djece, preko legendarne Večernje škole, pa sve do Pervanovog dnevnika, njegovi projekti, stand up nastupi i predstave uredno ruše rekorde popularnosti i rasprodaju se gdje god da se ovaj glumac, scenarist i komičar pojavi. Željko Pervan komedijom Nema meni domene pripremio je dva sata svog najboljeg i najurnebesnijeg izdanja!

– Nakon desetljeća života, konačno sam upoznao samog sebe, priznaje Pervan. Znao sam se ja, onako iz viđenja; spavao, brijao se i hranio. Međutim, sada živim okrenut prema unutrašnjem meni. No, moju unutrašnju ljepotu vidjet ćete možda tek na obdukciji, ali to je adut ružnima kao što sam ja. Puno sam toga vidio u sebi, čak i obrisao neke predjele sebe, i sve to sročio u ovu ispovijed-predstavu...

Ciklus dječjih kazališnih programa nastavlja Ružno pače, predstava nastala prema motivima istoimene bajke, inače jednom od omiljenih lektirnih naslova poznatog danskog autora Hansa Christiana Andersena. U produkciji Kazališne družine Ivana Brlić-Mažuranić ona je pretvorena u poučnu priču o prihvaćanju sebe i drugih. Međutim, ne o bezuvjetnom prihvaćanju već o spoznaji da smo različiti, ali i da se neprestano mijenjamo, rastemo i sazrijevamo. Priču iznose dva glumca koji kreiraju svijet u kojem žive dječak i njegova baka. Ona je vješta u kreiranju lutkica od svakodnevnih predmeta i drva, a tu je ljubav prenijela i svome unuku. U bakinoj radionici tako nastaju svakojaki likovi pomoću kojih će ispričati priču o jednom pačetu koje se smatralo ružnim, a zapravo je bilo… U ovoj lutkarsko-igranoj predstavi redateljice Ive Srnec Hamer, glume Matej Safundžić i Darija Vlajnić.

Svi kazališni programi iz serije Vama glumimo održavaju se u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku, a ulaznice po cijeni od 4,50 eura za dječje i 8,00 eura za ostale predstave, mogu se kupiti u Galeriji Decumanus, u njezino redovno radno vrijeme, od ponedjeljka do petka, između 10.00 i 12.00 sati te 18.00 i 20.00 sati, i to počevši od 03. ožujka. Osim toga, sve informacije uz mogućnost rezervacije ulaznica, dostupne su kako pozivom na broj 051 220 041, tako i mailom na kultura@gradkrk.net.

 

Program Vama glumimo 2023.:

 

Vama glumimo u ožujku!

 

Petak, 17. ožujka 2023., 20.00 sati

Dvorana osnovne škole, Trg krčkih glagoljaša

Stand up comedy show Željka Pervana Nema meni domene

Tekst, režija i gluma: Željko Pervan

Ulaznica: 8,00 EUR

 

Subota, 18. ožujka 2023., 11.00 sati

Dvorana osnovne škole, Trg krčkih glagoljaša

Predstava za djecu Ružno pače, Kazališna družina Ivana Brlić-Mažuranić

Prema tekstu: Hansa Christiana Andersena

Režija: Iva Srnec Hamer

Dramaturgija: Kristina Kegljen

Glume: Matej Safundžić i Darija Vlajnić

Glazba: Andrija Rudić

Uzrast: 5+

Ulaznica: 4,50 EUR

 

Vama glumimo u travnju!

 

Petak, 21. travnja 2023., 20.00 sati

Dvorana osnovne škole, Trg krčkih glagoljaša

BIS comedy: Sketch improv show Zlatana Zuhrića Zuhre, Gorana Vinčića Vinče, Tina Sedlara i Marka Dejanovića Pande

Ulaznica: 8,00 EUR

 

Subota, 22. travnja 2023., 11.00 sati

Dvorana osnovne škole, Trg krčkih glagoljaša

Predstava za djecu Eko patrola, Udruga Mali grad

Tekst i režija: Kristijan Ugrina

Produkcija: Udruga Mali grad

Glume: Kristijan Ugrina i Vedran Živoli

Kostimografija, scenografija i rekviziti: Ana Sekulić

Glazba: Mario Mirković

Ulaznica: 4,50 EUR