Vama glumimo: Dvije kazališne poslastice Julijin balkon ili Ljubav na drugi pogled i Hrvatska bajkovnici publici priskrbile sadržajan početak vikenda

Dvije kazališne poslastice, najprije hit komedija Julijin balkon ili Ljubav na drugi pogled, a potom i predstava za djecu Hrvatska bajkovnica, 17. i 18. veljače 2023. godine priređene u organizaciji Centra za kulturu Grada Krka, otočnoj su publici osigurale sadržajan početak vikenda.

Ovaj kazališni projekt poznat po geslu Vama glumimo tako je nastavljen najrecentnijom uspješnicom HIT teatra, a dan kasnije, u jutarnjem terminu, edukativnim kazališnom igrom Teatra Naranča.

Nakon što je predstava Metoda za brak proslavila 100. izvedbu, a Vlaška posla osvojila publiku diljem Hrvatske, HIT teatar predstavio je novu predstavu Julijin balkon ili Ljubav na drugi pogled, svojevrsno kazalište u kazalištu, komediju za sve generacije i Shakespearea kakvog se rijetko može vidjeti. U ovoj popularnoj komediji glavni protagonisti - glumac, glumica i redateljica - našli su se pred izazovnim zadatkom, kako na scenu postaviti najveću ljubavnu priču svih vremena Romeo i Julija. No uz lavinu komičnih situacija i neočekivanih preokreta nisu uspjeli napraviti više od poznate scene na balkonu, i to na bezbroj načina, od kojih je svaki bio nevjerojatniji i uzbudljiviji od prethodnog. Iako su se spotaknuli o priču o najslavnijem ljubavnom paru u povijesti, o nesretni balkon, i o još nevjerojatnija vlastita životna iskustva, razigranim transformacijama i glumačkom igrom uspjeli su zadovoljiti apetite i najzahtjevnije publike. U ovoj dinamičnoj kazališnoj predstavi čiji je tekst nastao prema ideji Matee Elezović Brdar, glumili su Mladen Kovačić, Matea Elezović Brdar i Ana Vilenica, dok je režija povjerena Ivi Srnec, a kostimografija Sari Lovrić Caparin.

 

 

Ciklus dječjih kazališnih programa, dan kasnije, nastavila je Hrvatska bajkovnica, edukativna dječja predstava kojoj je zadaća bila da najmlađu publiku pouči o važnosti i vrijednosti čitanja. Školi koju pohađaju glavni likovi - dječak Kiki i djevojčica Viki - djeca baš i ne vole čitati. Baš zato Viki je od svoje učiteljice dobila zadatak napraviti predstavu za kraj školske godine. Ali ne bilo kakvu predstavu već onu zbog koje će sva djeca zavoljeti lektiru! Viki, kao prava ljubiteljica knjige s oduševljenjem je prihvatila zadaću, nagovorivši prijatelja Kikija, koji baš i ne voli čitanje, da se upuste u novu avanturu. U ovoj predstavi tako smo doznali tko je Regoč, zašto je Kiki glumio žabu, kakve to neobične sposobnosti krije zlatna ribica te je li razigrani duo uspio napraviti predstavu zbog koje će djeca zaista zavoljeti lektiru… Predstavu su osmislili te u njoj svoje glumačko umijeće demonstrirali Majkl Mikolić i Katja Rabar, dok su scenografija i kostimografija djelo Marine Štembergar.

 

 

Program se u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane smještene na Trgu krčkih glagoljaša u gradu Krku nastavlja već 17. i 18. ožujka, i to najprije stand up komedijom …Nema meni domene Željka Pervana, a potom i predstavom za djecu Ružno pače Kazališne družine Ivana Brlić-Mažuranić, s time da se ulaznice po cijeni od 8,00 EUR, odnosno 4,50 EUR za dječji program mogu rezervirati telefonom na 051 220 041, (od 03. ožujka) kupiti u Galeriji Decumanus ili na blagajni neposredno pred početak predstave.

 

 


 

Program Vama glumimo 2023.
 

Vama glumimo u ožujku!

 

Petak, 17. ožujka 2023., 20.00 sati

Dvorana osnovne škole, Trg krčkih glagoljaša

Stand up comedy show Željka Pervana …Nema meni domene

Tekst, režija i gluma: Željko Pervan

Ulaznica: 8,00 EUR

 

Subota, 18. ožujka 2023., 11.00 sati

Dvorana osnovne škole, Trg krčkih glagoljaša

Predstava za djecu Ružno pače, Kazališna družina Ivana Brlić-Mažuranić

Prema tekstu: Hansa Christiana Andersena

Režija: Iva Srnec Hamer

Dramaturgija: Kristina Kegljen

Glume: Matej Safundžić i Darija Vlajnić

Glazba: Andrija Rudić

Uzrast: 5+

Ulaznica: 4,50 EUR

 

Vama glumimo u travnju!

 

Petak, 21. travnja 2023., 20.00 sati

Dvorana osnovne škole, Trg krčkih glagoljaša

BIS Comedy: Sketch improv show Zlatana Zuhrića Zuhre, Gorana Vinčića Vinče, Tina Sedlara i Marka Dejanovića Pande

Ulaznica: 8,00 EUR

 

Subota, 22. travnja 2023., 11.00 sati

Dvorana osnovne škole, Trg krčkih glagoljaša

Predstava za djecu Eko patrola, Udruga Mali grad

Tekst i režija: Kristijan Ugrina

Produkcija: Udruga Mali grad

Glume: Kristijan Ugrina i Vedran Živoli

Kostimografija, scenografija i rekviziti: Ana Sekulić

Glazba: Mario Mirković

Ulaznica: 4,50 EUR