Uspješno provedena humanitarna akcija Djeca djeci

U krčkom Dječjem vrtiću Katarina Frankopan u predblagdansko vrijeme pokrenuta je humanitarna akcija Djeca djeci sa zadaćom da se pomogne korisnicima lovranskog Doma za nezbrinutu djecu Ivana Brlić Mažuranić.

Tijekom trajanja akcije prikupljene su različite stvari - od hrane, odjeće, obuće, sredstava za čišćenje, školskog pribora, pa sve do raznih higijenskih potrepština. 
Dječji dom Ivana Brlić Mažuranić, ustanova je Ministarstva socijalne politike i mladih, a (od rođenja do 21 godine života) pruža usluge skrbi djeci bez roditelja, djeci koju roditelji zanemaruju ili zlorabe svoje roditeljske dužnosti, djeci i mlađim punoljetnim osobama kada je to iz drugih razloga u njihovom interesu te djeci čiji se roditelji zbog bolesti, neriješenog stambenog pitanja ili ostalih nedaća nisu u mogućnosti o njima privremeno brinuti.
Trenutno na sve tri lokacije ustanove - domovima u Lovranu i Rijeci te stambenoj zajednici u Rijeci -  skrbe za pedesetak korisnika, djece i mladih te dvije nezbrinute majke, a od početka njihova rada do danas zamjenu za roditeljski dom pružili su brojnoj djeci.
Ovu humanitarnu akciju u vrtiću su pokrenule skupine 1 i 2, pod vodstvom odgojiteljica Blaženke Samblić, Nikice Žic, Melite Morić i Marine Kosić Jurić. Cilj akcije, osim prikupljanja sredstava, bio je potaknuti duh darivanja i empatije kod krčkih mališana. Obzirom na količinu prikupljenih stvari sa sigurnošću se može kazati kako je akcija prošla vrlo uspješno. 
Prijevoz prikupljenih potrepština osigurali su kumovi vrtića - krčka tvrtka Ponikve. Prepunog kombija odgojiteljice Marina Kosić Jurić i Nikica Žic te predstavnica Ponikve Iva Labaš, krenule su put Rijeke te ondje iskrcale prikupljeno. Osoblje doma na čelu s ravnateljicom Suzanom Mravinac i predstojnicom Podružnice Rijeka Milicom Tomić osiguralo je lijep i ugodan doček Krčanima te se srdačno zahvalilo na uručenoj im donaciji.