Upisi u Područni odjel Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka u Krku

Provjera glazbenih predispozicija za upis u prvi razred Područnog osnovnoškolskog odjela Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka u gradu Krku, za školsku godinu 2019./2020., održat će se 07. lipnja 2019. godine u prostoru Osnovne škole Fran Krsto Frankopan - Matične škole Krk, s početkom u 17.00 sati.

Međutim, sudjelovanje na prijemnom ispitu, tj. provjeri sluha, ritma i pjevanja, potrebno je najaviti prijavnicom dostupnom u prilogu ove obavijesti, a koja se, najkasnije do 05. lipnja, mora dostaviti u tajništvo matične jedinice krčke osnovne škole ili biti proslijeđena mailom na: gsimr.rijeka@gmail.com. Rezultati provjere glazbenih predispozicija bit će na internetskim stranicama škole objavljeni 11. lipnja, dok će se upisi i roditeljski sastanak održati 12. lipnja, u 17.00 sati. Prilikom upisa potrebno je donijeti preslike domovnice i rodnog lista, dok je za rujan najavljeno plaćanje upisnine - 100,00 kn i redovne mjesečne participacije - 200,00 kn.

Osnovna glazbena škola traje šest godina i donosi nastavu klavira, gitare, klarineta, trube, flaute, harmonike i malog kontrabasa, koja se priređuje dvaput tjedno, uključujući instrument (dvaput po 30 minuta; od četvrtog razreda dvaput po 45 minuta) i solfeggio (dvaput po 45 minuta). Pravo upisa u prvi razred, sukladno Pravilniku o upisu učenika u prvi razred glazbene škole, imaju djeca koja su navršila osam godina, odnosno završila drugi razred osnovne škole te postigla povoljan rezultat na prijemnom ispitu. Sve ostale informacije mogu se dobiti telefonom na: 051 227 270.