Uoči projekta 72 sata bez kompromisa: Akcija prikupljanja hrane i higijenskih potrepština

Uoči volonterskog projekta 72 sata bez kompromisa za čiju je organizaciju na lokalnoj razini zadužen Caritas Biskupije Krk, ove subote, 03. listopada 2020. godine, bit će održan najavni događaj, točnije akcija prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za potrebite obitelji i pojedince s područja našeg otoka. Akcija će se provoditi u supermarketu Trgovine Krk u gradu Krku, Šetalište sv. Bernardina 6c, u trajanju od 09.00 do 12.00 sati.

Ovo najavno događanje humanitarnog je, ali i promotivnog karaktera. Naime, planirano je da na mjestu održavanja akcije budu i mladi volonteri vezani uz organizaciju projekta 72 sata bez kompromisa, a koji će donatore i sve ostale građane upoznati s najvećom volonterskom avanturom u Hrvatskoj, koja kreće 15. listopada, i koja će združiti 14 gradova i jednu općinu, 3.000 mladih i više od 350 zasebnih volonterskih inicijativa, s time da ih je na Krku ugovoreno više od 20.

Ono što ovaj volonterski maraton čini posve drugačijim beskompromisnost je volontera. To znači da će svi sudionici projekta tek na njegovom startu saznati u koju će volontersku akciju biti uključeni, čime beskompromisno daruju svoje vrijeme i vještine za potrebe u zajednici. Tijekom trajanja projekta veliki će broj mladih aktivista istovremeno volontirati na različitim mjestima, i to u različitim radnim, ekološkim ili socijalnim akcijama.

Organizacijski tim otočnog dijela projekta 72 sata bez kompromisa sve zainteresirane poziva da zaprate istoimeni Instagram profil ili Facebook stranicu, gdje će se objavljivati prigodni sadržaji, ali i sve ostale aktualnosti.

 

baner01_0.jpg