Uhvati film, jedan od najoriginalnijih filmskih festivala ponovo u Krku

U organizaciji riječke Udruge Spirit, u Velikoj gradskoj vijećnici (dvorani Kina Krk), 26. listopada 2020. godine, biti će predstavljena retrospektiva najboljih filmova prikazivanih u sklopu međunarodne inicijative Uhvati film. Program će startati u 19.00 sati, a ulaz je besplatan. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju obvezno je nošenje zaštitnih maski, a dolazak na festival, zbog ograničenog broja mjesta, potrebno je što prije najaviti, i to putem internetske stranice organizatora: spirit-ri.hr.

Uhvati film festival je zabavnih i poučnih, žanrovski različitih, kratkih filmova, koji govore o tome kako osobnost nadilazi invaliditet. Organizacija ovog festivala međunarodnog karaktera, pod vodstvom novosadske Kreativno afirmativne organizacije Parnas, započela je 2003. s ciljem informiranja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba s invaliditetom kako bi se potaknulo na razumijevanje i prihvaćanje različitosti te stvaranje uvjeta za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Bitan segment festivala predstavlja i podrška filmskim redateljima, scenaristima i glumcima s invaliditetom, a sve u cilju promoviranja njihovih radova i dostignuća, prepoznavanja njihovih potencijala te vršenja utjecaja na medije radi adekvatnijeg i politički korektnijeg praćenja aktivnosti i dešavanja u kojima sudjeluju osobe sa invaliditetom.

 

 

Važno! U skladu s trenutnim epidemiološkom situacijom, prilikom korištenja Velike gradske vijećnice potrebno je pridržavati se mjera za suzbijanje širenja zaraze tako da se: (1) koriste sjedala u skladu s obilježenim ograničenjima, (2) koriste zaštitne maske za lice bez iznimke i bez prekida te (3) na listu koja će biti dostupna na ulazu u Vijećnicu imenom i prezimenom te brojem telefona upišu sve osobe koje su nazočile događanju. S obzirom na prostorno ograničenje, u Vijećnici može boraviti najviše 30 osoba u prostoru auditorija te najviše tri osobe u prostoru predavača, uz poštivanje nužnog razmaka od dva metra.