Udruga Žene za otok u listopadu priređuje četiri radionice

U kontekstu projekta Aktivne otočanke, kojeg su financijski podržali Primorsko-goranska županija i Grad Krk, Udruga Žene za otok tijekom mjeseca listopada donosi četiri zanimljive radionice i predavanja.

Riječ je o projektu koji podrazumijeva edukacijske programe poput predavanja i radionica kojima se žene želi osnažiti i educirati te ih dodatno ohrabriti kako bi se što intenzivnije uključile u javni život i poduzetništvo. Cilj takvih edukacija jest i povezivanje otočanki, prvenstveno poduzetnica, te stvaranje svojevrsne platforme za njihovo zajedničko djelovanje.

Predavanja i radionice donose različite teme kako bi obuhvatile što veći broj žena, odnosno zadovoljile različite interese i potrebe, a njihovo vođenje povjereno predavačicama koje izvrsno poznaju područja u kojima djeluju te posjeduju zavidna iskustva u prenošenju znanja.

Seriju listopadskih radionica otvara antistres predavanje i mindfulness trening što će ih u osnovnoškolskoj sportskoj dvorani (Trg krčkih glagoljaša), u subotu, 09. listopada, s početkom u 11.00 sati, održati Ivana Host. Na toj će radionici polaznice moći savladati psihološke tehnike suočavanja sa stresom, kao i tehnike relaksacije te otkriti na koji način treninzi i fizička aktivnost mogu pomoći u borbi sa stresom i napetošću. Radionica će se, dakle, sastojati od teorijskog dijela i primijene naučenog, odnosno treninga s kombinacijom jednostavnih pokreta.

Sljedeće predavanje, u srijedu, 13. listopada, u Velikoj gradskoj vijećnici (Kinu Krk), s početkom u 18.00 sati, održat će Ermina Duraj na temu Uspješno komuniciranje i odnosi s javnošću, za kojim će u petak, 22. listopada, u Centru aktivnosti Krk (Activity center Krk), u 18.00 sati, uslijediti predavanje motivirano temom Mene i zrak deblja te polusatni full body trening, a što ih priređuje Antonija Trupinić. Posljednje predavanje na redu je u srijedu, 27. listopada, u Velikoj gradskoj vijećnici (Kinu Krk), u 18.00 sati, kada će o načinima unaprjeđenja prodaje i izradi internetskih trgovina kazivati Oksana Balyk Kirinčić.

S obzirom na ograničeni broj mjesta, za sudjelovanje na svakoj od navedenih radionica potrebno se prethodno prijaviti, i to mailom na: jocutul@gmail.com.