Udruga Žene za otok priredila još jedno uspješno izdanje konferencije Island Business Women

Udruga Žene za otok, 21. rujna 2022. godine, u prostoru Velike gradske vijećnice priredila je konferenciju pod nazivom Island Business Women, i to drugu godinu za redom, s time da je sadržaj ovog edukativno-prezentacijskog događanja bio podijeljen u dva dijela: panel s iznimnim ženama poduzetnica i prezentaciju kataloga Žene - krila i korijeni, kao krune istoimenog projekta kojim su kulturna baština, folklorno nasljeđe i tradicija povezani s poduzetništvom.

Gošće panela bile su: Linda Pošćić Borovac (poduzetnica, spisateljica, pjesnikinja, koautorica knjige DISASTER - dijagnoza modernog biznisa, 2021., od strane CMA New York, proglašena Best Corporate Book), Kristina Ercegović (poduzetnica, spisateljica, poslovna savjetnica za mikro i male poduzetnike, vlasnica tvrtke Zaokret u sklopu koje projektom Business Café umrežava, savjetuje i educira male poduzetnike), Vlasta Brozičević (specijalistkinja fizikalne medicine i rehabilitacije, reumatologinja s više od 30 godina iskustva u liječenju i rehabilitaciji poremećaja koštano-mišićnog sustava, kreatorica DRVB metode) i Dunja Siuc Valković (doktorica medicine, magistra kliničke farmakologije i toksikologije, direktorica globalnog upravljanja razvojem poslovanja u kompaniji JGL). Tijekom diskusije, one su s okupljenim otočankama podijelile važne poruke o upornosti, autentičnosti, važnosti i prihvaćanju neuspjeha, humoru koji može biti spasonosan, sumnjama i nesigurnostima, ali i važnosti obitelji, prijatelja i podrške te posebice društvene odgovornosti kako bismo svijet u kojem živimo ostavili bar malo boljim nego li je danas!

U drugom dijelu događanja predstavljena je ukoričena završnica projekta Žene krila i korijeni u sklopu kojeg su održane tri edukacije i radionice te kulturno-zabavna manifestacija priređena u Frankopanskom kaštelu, s time da su ondje uhvaćene fotografije korištene u kreiranju samog kataloga. Ta je zanimljiva publikacija podijeljen u četiri cjeline: (1) Mirisi i okusi, (2) Umjetnost stvaranja, (3) Posebni trenuci te (4) Dizajn i estetika. Osim što utjelovljuje svojevrsnu odu kreativnosti naših otočanki, ovaj je katalog ujedno i promotor otoka Krka, odnosno njegovog prirodnog i kulturnog bogatstva. Kreativni tim, dizajnerice Dajana Grgantov i Anamarija Žic, stvorile su vrijednu uspomenu na korijene - otočnu tradiciju i kulturu te krila - poduzetnički duh vrijednih Krčanki!

 

 

Velika gradska vijećnica tijekom trajanja konferencije bila je obuzeta snažnom pokretačkog energijom s naglaskom na duhu zajedništva. Predsjednica Udruge Žene za otok, Jovana Čutul, tom je svečanom prigodom istaknula kako se Udruzi priključuje sve veći broj otočanki, uz činjenicu kako im se, s ciljem realizacije različitih vidova suradnje, javljaju i brojne udruge i žene iz čitave Hrvatske. Prema tome, najvrjedniji rezultat ovog aktivnog i kreativnog ženskog kolektiva, sumirano je u zaključku, ogleda se u inspiriranju drugih da se pokrenu i usude!