Udruga Žene za otok: Island Business Women - treća konferencija otočnih poduzetnica

Udruga Žene za otok u subotu, 16. rujna 2023. godine, organizira treću po redu konferenciju otočnih poduzetnica pod nazivom Island Business Women koja će u Velikoj gradskoj vijećnici (Kinu Krk) startati točno u podne. Riječ je o konferenciji koja će poslužiti povezivanju i umrežavanju poduzetnica s otoka Krka, ali i šire, s time da će naglasak biti na temi Žensko poduzetništvo i zdravlje.

Zašto baš zdravlje? Jer ono predstavlja preduvjet rada i održivog poslovanja! Konferencija, dakle, ima za cilj povećati svijest o izazovima i prilikama s kojima se suočavaju žene poduzetnice. Priče o uspješnim ženama koje su postigle izvrsne rezultate, istovremeno brinući o svome zdravlju, mogu poslužiti kao izvor inspiracije i motivacije, kako bi se i ostali usudili krenuti sličnim putem. Konferencija će na istome mjestu okupiti poduzetnice, stručnjakinje i ostale osobe zainteresirane za ovu izazovnu temu, što predstavlja priliku za povezivanjem, razmjenom iskustava i stvaranjem novih veza koje mogu biti korisne kako u poslovnom, tako i privatnom životu. Edukacija o fizičkom, mentalnom i emocionalnom zdravlju ženama će pomoći da prepoznaju važnost samopomoći i prevencije. S naglaskom na važnost brige o zdravlju, ovom se konferencijom okupljene želi potaknuti na to da sve naučeno prenesu u svoje svakodnevne živote, ali i profesionalne prakse te da aktivno ulažu u stvaranju što bolje ravnoteže između poslovnog uspjeha i zdravlja.

Na konferenciji će sudjelovati: Brankica Raković (vlasnica agencije za digitalni marketing te urednica portala Lola i podcasta Oslobođena), Marija Mažar (osnivačica lifestyle portala Stilueta i PR stručnjakinja), Martina Frka Milotić (novinarka i autorica s otoka Krka te osnivačica i urednica otočnog portala Bodulija.net), Lada Marinović (diplomirana politologinja koja je posljednjih deset godina provela u medijima, ujedno i izvršna producentica RTL-ove emisije Stanje nacije), Iva Brozičević Dragičević (diplomirana psihologinja, voditeljica posebnih programa Poliklinike Terme Selce i direktorica tvrtke Healthy living by IBD) i Silvija Zec Sambol (doktorica medicine koja svoja znanja objedinjuje u radu s pacijentima i klijentima koji žele živjeti zdravo, energično i cjelovito, prema konceptu dr. Zec).

Konferenciju, koja je javna, tj. otvorena za sve zainteresirane posjetitelje, moderirat će osnivačica i predsjednica Udruge Žene za otok, politologinja Jovana Čutul. Nakon odrađenih panel rasprava, predviđeno je druženje te prezentacija proizvoda i usluga vezanih uz zdravlje i ljepotu žena.